Zonguldak Kömürspor’un ikinci yarının ilk 5 haftasında karşılaşacağı rakiplerden 4’ü, düşme hattında yarıştığı takımlar. Bu maçlar Zonguldak Kömürspor’un ligdeki gidişatında belirleyici rol oynayacak. Dolayısıyla bu maçlarda minimum kayıp yaşanmalı.

2. Lig Beyaz grupta devre arası, bu sezon pandemi dolayısıyla kısa tutuldu. 21 günlük ara, 27 Ocak Çarşamba günü ikinci yarının ilk hafta maçlarıyla sona erecek.

Devreye 17 puanla giren Zonguldak Kömürspor, ikinci yarı hazırlıklarını Çaycuma kampında günde çift idmanla sürdürüyor. Kömürspor, ikinci yarı perdesini sahasında İnegölspor’la açacak. Bursa temsilcisi, iki maçı eksik 14 puana sahip. 14’üncü sırada yer alan rakip, covid-19 nedeniyle ertelenen maçlarda, 14 Ocak Perşembe (yarın) Ankara Demirspor, 17 Ocak Pazar günü Sancaktepe FK ile karşı karşıya gelecek.

Zonguldak Kömürspor’un İnegölspor’la ilk yarıda deplasmanda oynadığı maç, başladığı gibi golsüz berabere sona ermişti.

Lacivert-Kırmızılı takım, İnegölspor’un ardından Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe, Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK ile karşılaşacak. Ankara Demirspor dışındaki diğer takımlar, Zonguldak Kömürspor’un düşme hattında yarış halinde olduğu takımlar. Dolayısıyla bu takımlarla oynanacak maçlar hayati derecede önem taşıyacak.

Zonguldak ekibi, ikinci yarının açılış haftasında vereceği iç saha mücadelesinin ardından 3 Şubat Çarşamba günü Niğde Anadolu FK’ya konuk olacak. İki takım arasında ilk yarıda Zonguldak’ta oynanan maçı, Zonguldak Kömürspor 2-1 kazanmıştı.

Bir eksik maçı bulunan Niğde takımı, puantajda 12 puanla 16’ncı sırada yer alıyor. Rakip, covid-19 nedeniyle ertelenen maçta 21 Ocak Perşembe günü Sancaktepe FK ile karşılaşacak.

Niğde deplasmanı sonrası Zonguldak Kömürspor, sahasında 7 Şubat Pazar günü Ergene Velimeşe’yle ilk yarıda 1-1 berabere biten maçın rövanşına çıkacak. 14 puanla 15’inci sırada yer alan Tekirdağ ekibinin eksik maçı yok.

3 maçlık periyodun peşine Ankara Demirspor sınavı var. 14 Şubat Pazar günü Başkent’te oynanacak maçta alınacak puan ya da puanlar Zonguldak Kömürspor’un puan hanesine ekstra olarak yazılacak. Play-Off yarışı veren rakiple ilk yarıda Zonguldak’ta oynanan maçı, 2-0’lık skorla konuk takım kazanmıştı.

24 puanla 8’inci sırada yer alan Ankara Demirspor’un bir maçı eksik. Başkent ekibi, 11. haftada ertelenen İnegölspor maçını 14 Ocak Perşembe (yarın) günü oynanacak.

Zonguldak Kömürspor, 5 maçlık peridoyu 18 Şubat Perşembe günü sahasında Sancaktepe FK ile oynayacağı maçla tamamlayacak. İstanbul ekibiyle ilk yarıda oynanan maç, 90+6’da yenilen golle 1-0 yenik tamamlanmıştı.

Devreye 21 puanla 12’nci sırada giren Sancaktepe takımı iki maçı eksik durumda. Eksik maçlarda Sancaktepe, 17 Ocak Pazar günü İİnegölspor, 21 Ocak Perşembe günü Niğde Anadolu FK ile karşılaşacak.

HER BİR PUANIN ÖNEMİ BÜYÜK

Zonguldak Kömürspor için 5 maçlık bu periyot hayati önem taşıyacak. Bu süreçte toplanacak her bir puan, haneye artı olarak yazılacak. Lacivert-Kırmızılı takım, ortada alınmayı bekleyen 15 puanın en az 10’unu kazanmak zorunda. Bu rakamlara ulaştığı takdirde temsilcimiz, mevcut 17 puanını 27’ye çıkarıp puantajda iyi bir konuma gelecek. Aksi durumda ise sıkıntılı bir lig sürecine girilecek. Çünkü sonraki haftalarda oynanacak rakiplerin büyük bir bölümü, ya Play-Off’u kovalayan, ya da Play-Off’ta tutunmaya çalışan takımlar olacak. Haliyle Zonguldak ekibinin bu maçlarda işi çok zor olacak.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor ilk yarıda bu 5 maçlık bu süreçte 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle sadece 5 puan toplamıştı.

İLK YARI MAÇ SONUÇLARI

İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Niğde Anadolu FK: 2-1

Ergene Velimeşespor-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor: 0-2

Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor: 1-0

İKİNCİ YARI İLK 5 HAFTA TAKVİMİ

19. HAFTA: 27 Ocak Çarşamba (E)

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor

20. HAFTA: 3 Şubat Çarşamba (D)

Niğde Anadolu FK-Zonguldak Kömürspor

21. HAFTA: 7 Şubat Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşespor

22. HAFTA:14 Şubat Pazar (D)

Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor

23. HAFTA: 18 Şubat Perşembe (E)

Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK

RAKİPLERİN ERTELEME MAÇ TAKVİMİ

11. HAFTA

Ankara Demirspor-İnegölspor (14 Ocak Perşembe)

12. HAFTA

İnegölspor-Sancaktepe FK (17 Ocak Pazar)

13. HAFTA

Sancaktepe FK-Niğde Anadolu FK (21 Ocak Perşembe)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi