*** 27 Ocak’ta başlayacak ikinci yarıya Çaycuma kampıyla hazırlanan Zonguldak Kömürspor’da teknik sorumlu Barış Şeref, ŞAFAK Spor’a değerlendirmede bulundu.

*** Şeref, ilk bir haftalık süreçte kondisyon yüklemesi yaptıklarını geri kalan süreçte teknik ağırlıklı çalışmalarla ikinci yarıya hazır hale geleceklerini aktardı.

2. Lig Beyaz grup ekibi Zonguldak Kömürspor’un devre arası hazırlık kampı sıkı şekilde devam ediyor. Ekonomik şartların elvermemesi nedeniyle bu sezon kamp programında değişikliğe giden Zonguldak ekibi, Antalya yerine Çaycuma’da kamp yapmayı uygun gördü. İlçedeki Perla Otel’de konaklayan takım, antrenmanlarını amatör futbol müsabakalarının oynandığı İlçe Stadı’nda yapıyor.

Pazartesi günü başlayan kampta 5’inci güne giren Lacivert-Kırmızılı takım, sabah-akşam yapılan antrenman programı dahilinde kondisyon yüklemesi yapıyor. Bundan sonraki süreçte teknik-taktik ağırlıklı çalışmaların uygulamaya konulacağı kampın ardından lig haftasına girilecek.

Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk haftasını 27 Ocak Çarşamba günü Devrek İlçe Stadı’nda İnegölspor maçıyla açacak. Bursa ekibiyle ilk yarıda deplasmanda oynanan maç 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

Öte taraftan, Kömürspor teknik sorumlusu Barış Şeref kampın gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 5’inci gün çalışmalarıyla devam eden kampın çok iyi gittiğini dile getiren Şeref, kondisyona yönelik uygulama çalışmalarıyla futbolcuların güç-kuvvet seviyesini artırmaya çalıştıklarını belirtirken, bundan sonraki süreçte daha çok teknik-taktik çalışmalarla hem bireysel performansı artıracaklarını, hem de oyun sistemini geliştireceklerini kaydetti.

TAKIMDA SON DURUM

Futbolcuların özverili bir şekilde çalıştığına işaret eden Lacivert-Kırmızılı teknik adam, ikinci yarıda farklı bir Zonguldak Kömürspor izlettirmek için büyük çaba sarf ettiklerini aktardı.

Şartları ve eldeki mevcut kadrodan en iyi verimi almak için sabah-akşam çalıştıklarına değinen Kömürsporlu hoca, “Şartlar ve imkanlar yönünden durumumuz ortada. Fakat bunlar bizi yıldıramaz. Olumlu tarafından bakmak zorundayız. Moralimizi bozmadan sadece lige odaklı çalışmalar yapıyoruz. İmkanlar ölçüsünde yapılabilecek her şeyi yapıyoruz. Amacımız ikinci yarıda farklı bir takım izlettirmek. İlk yarının ardından kendi içimizde yaptığımız değerlendirme var. Nerelerde eksiğimiz var biliyoruz. Kamp bu yönüyle çok iyi oldu. Böyle bir kaynaşmaya ve çalışma ortamına ihtiyacımız vardı. Futbolcu arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Hepsi de özverili. Bu çalışmalarımızın karşılığını ikinci yarı alacağımızı umut ediyorum. İlk yarıda topladığımız 17 puan var. İkinci yarı bu rakamın üzerine çıkmak istiyoruz. Hedefimiz 40’lı rakamlara ulaşmak. Zonguldak Kömürspor bunu başaracak güce sahiptir” dedi.

TRANSFERDE SON DURUM

Barış Şeref, transfere yönelik sorulan soru üzerine bu yöndeki umutlu bekleyişin sürdüğünü dile getirdi.

Devre arasında takımdan ayrılan futbolcular olduğunu, ikinci yarıda sıkıntı yaşanmaması adına bu futbolcuların yerlerinin doldurulması gerektiğini belirten Şeref, “Antrenman yönünden bir sıkıntımız yok. Sabah-akşam yeterince çalışıyoruz. Fakat bunun bir de transfer boyutu var. Mevcut kadromuza güvenim tam ancak bir-iki mevkiye nokta atışı yapmalıyız. Rakiplerimizin bir çoğu transfer yaparak kadrolarını güçlendiriyor. Bizim de transfere ihtiyacımız var. Yönetime bu yönde rapor sunduk. Bu transferlerin yapılacağı umudu içindeyiz. Transferler ne kadar erken aramıza katılırsa bizim için o kadar iyi olacak. İkinci yarı 27 Ocak’ta başlayacak. Önümüzde fazla bir zaman yok. İlk 5 hafta oynayacağımız hayati maçlar var. Mutlak puanlar çıkarmak zorundayız. Bu maçlar belki de ligdeki durumumuzu netleştirecek. Sürekli geleceğe dair planlama içindeyiz. Ancak bir taraftan da mevcut kadromuzdan ne kadar fazla verim alabiliriz onu düşünüyoruz. Mevcut şartları sonuna kadar zorlayıp takımdan bir şekilde en iyi verimi alacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi