ASKF ile Futbol İl Temsilciliği’nin ortaklaşa hazırladığı senaryolar, Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulacak

3 FARKLI SENARYO VAR

İKİNCİ Amatör Küme’de 2019-2020 futbol sezonunun geleceği muamma. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, hiç oynanmamış kabul edilecek olmasına rağmen devresi tamamlanmış gruplarda lider olan takımların bir üst lige çıkarılması gerektiğinin altının çizilmesi Zonguldak’ta içinden çıkılmaz bir durum oluşturdu.

5 gruptan oluşan Zonguldak İkinci Amatör Küme'de sadece Ereğli A grubunda devre tamamlandı, diğer 4 grupta ise ilk devre maçları oynanıyor. Bu durumda bir çok takımının hakkının yenileceğini düşünen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliği, TFF’nin kendilerine tanıdığı insiyatif hakkını kullanıp, oynanmamak şartıyla 3 farklı senaryo hazırladı. Hazırlanan senaryolar, hafta sonuna kadar Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayına sunulacak.

Tüm takımların terfisi önerilecek

Senaryolar arasında “Tüm İkinci Amatör Küme takımları bir kereye mahsus olmak üzere direkt Birinci Amatör Küme’ye alınsın” önerisi dikkat çekici. Kulüplerin sıcak baktığı bu senaryo, TFF tarafından kabul edilirse 5 grupta toplam 26 takım 2020-2021 futbol sezonunda Birinci Amatör Küme’de mücadele edecek. Bu durumda önümüzdeki sezon Birinci Amatör Küme’den düşecek takım sayısı, terfi eden takım sayısıyla eşit oranda olacak.

Grup liderlerinin direkt bir üst lige çıkması, play-off şampiyonlarının kurayla belirlenmesi ve bu sezonun hiç oynanmamış kabul edilmesi diğer senaryolar arasında yer alıyor.

Gözler TFF'de

İkinci Amatör Küme, 19 Mart’ta koronavirüs nedeniyle tatil edildiğinde Merkez A grubunda Karadonspor bir maç fazlasıyla 10 puanla lider, Eren Enerji Mavi Şimşekspor bir maç eksiğiyle 7 puanla ikinci, Merkez B grubunda Elvan Pazarcıkspor 12 puanla lider, Cumayanı Gençlikspor 9 puanla ikinci, Ereğli A grubunda Ortacıspor 7 puanla lider, Karadeniz Ereğlispor 6 puanla ikinci, Ereğli B grubunda Gümelispor 9 puanla lider, Cumaspor 7 puanla ikinci, Çaycuma grubunda Sefercikspor 10 puanla lider, Karapınarspor 7 puanla ikinci sırada yer alıyordu.

Sezon başında belirlenen statü kapsamında 5 grupta toplam 8 takım Birinci Amatör Küme’ye terfi edecekti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi