2. Lig Beyaz grupta dün kar nedeniyle ertelenen Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor maçının hangi tarihte oynanacağına dair kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek. TFF, bu hafta içinde maç takvimine göre en uygun tarihi belirleyip kulüpleri bilgilendirecek.

Devre arasında yeniden şekillendirilen ikinci yarı maç takvimine göre Zonguldak Kömürspor ile Kırşehir Belediyespor 32’nci haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

23 Mart Çarşamba gününe denk gelen 32’nci haftada, Zonguldak Kömürspor 19 takımlı lig fikstürüne göre BAY hakkını kullanacak, Kırşehir Belediyespor ise ligden çekilen Kastamonuspor’la karşılaşacağı için BAY geçecek. Dolayısıyla ertelenen maçın iki takımın aynı lig haftasına denk BAY haftasında oynatılması yerinde bir karar olacak. Bu durumda maç trafiğinde herhangi bir sıkışma söz konusu olmayacak.

Eğer erteleme müsabakası için bu tarih uygun görülürse Zonguldak Kömürspor 19 Mart Cumartesi günü sahasında Amed Sportif’le oynayacağı 31’inci haftanın ardından hafta arasında Kırşehir Belediyespor sınavı verecek daha sonra da 27 Mart Pazar günü oynanacak 33’üncü haftayı maç yapmadan BAY geçirecek. Bu durumda temsilcimiz, iki maç üst üstte kendi sahasında oynamış olacak.

ERTELENEN 22’NCİ HAFTA DA OYNANMAYI BEKLİYOR

Beyaz grupta 26 Ocak Çarşamba günü oynanması gereken fakat yurt genelinde yağan yoğun kar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelenen 22’nci hafta maçlarının oynanacağı tarih de henüz belirlenmedi. Yine hafta arasına denk bir tarihte oynanacak maçlar için en uygun tarih belirlenmeye çalışılıyor.

Ertelenen 22’nci haftada Ispartaspor 32 Spor-24 Erzincanspor, Uşakspor-Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor-Pazarspor, Nazilli Belediyespor-Amed Sportif, Pendikspor-Bucaspor 1928, Akhisarspor-1922 Konyaspor, Karacabey Belediyespor-Şanlıurfaspor, Eskişehirspor-Kırklarelispor karşı karşıya gelecek. Tarsus İdmanyurdu ile Kırşehir Belediyespor BAY geçen takımlar olacak.

22 VE 23’ÜNCÜ HAFTA MAÇ YAPMADAN GEÇİLDİ

Öte yandan ikinci yarının ilk iki haftasını Akhisarspor beraberliği ve Pendikspor yenilgisiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 22 ve 23’üncü haftalarda kar engeline takıldı. 22’nci haftada genel erteleme nedeniyle diğer takımlar gibi maç yapmayan Zonguldak Kömürspor, 23’üncü haftada ise maçın oynanacağı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda zemindeki kar yoğunluğunun fazla olması sebebiyle maç oynamadı.

Şuan ki mevcut puan tablosunda bir maçı eksik 22 puanla 14’üncü sırada yer alan Zonguldak Kömürspor lige, 6 Şubat Pazar günü 24’üncü haftayla devam edecek. Kırmızı-Lacivertli takımın rakibi 28 puanla 7’nci sırada yer alan Nazilli Belediyespor. Uşakspor ve Kırşehir Belediyespor maçlarını şimdilik rafa kaldıran Şenol Demir ve öğrencileri, bugünden itibaren Nazilli Belediyespor maçına yoğunlaşıp galibiyete yönelik çalışma içinde olacak. Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda sahasında oynadığı maçta Aydın temsilcisini stoper Hakan Çevik’in attığı tek golle 1-0 mağlup etmişti.

Temsilcimiz, evindeki bu galibiyeti rövanş mücadelesinde de tekrarlarsa hem rakibiyle aradaki puan farkını 3’e düşürecek, hem de dün oynanan maçlar neticesinde puantajda elde ettiği avantajlı durumunu sürdürmüş olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi