Süper Amatör Lig Aytunç Topaloğlu sezonunda 5’inci haftanın açılış karşılaşmaları Ereğli Beyçayırı, Nebioğlu ve Çaycuma’da oynandı.

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-İhsaniyespor, Perşembe Belediyespor-Akınspor, Sefercikspor-Yenimahallespor arasındaki maçlarda, deplasman takımları İhsaniye ile Akın ve ev sahibi Sefercik kazanan taraf oldu.

İhsaniyespor, Ereğli deplasmanında tek golle kazandı. Sakatlıktan çıkan ve karşılaşmaya yedek başlayan Samet Gerim, 20’nci dakikada Muhammet’in sakatlanması üzerine oyuna girdi ve 35’inci dakikada takımını öne geçiren gole imza attı. Golcü Samet'in bu golü skoru belirleyen gol oldu. 5’inci maçında 3’üncü galibiyetini alan İhsaniyespor, genel puantaj tablosunda 10 puana ulaşarak zirvedeki yerini korudu.

Akınspor BAY haftasının ardından galibiyetle dönüş yaptı. Ereğli ekibi, Nebioğlu sahasında konuk olduğu Perşembe Belediyespor’u 4-0 farklı mağlup etti. Kırmızı-Beyazlı takımın gollerini Berk Yasin Koç, Onur Akın, Okan Aksoy ve Arda Arslan kaydetti. Bu galibiyetle 10 puana ulaşan Akınspor, bir haftalık aranın ardından zirve yarışına kaldığı yerden devam etti.

Günün kazanan bir diğer takımı Sefercikspor oldu. Filyos temsilcisi, Çaycuma’da konuk ettiği Ereğli Yenimahallespor’u 50’inci dakikada Ruhi Özkan, 67’nci dakikada Anıl Gökçe, 82’nci dakikada Savaş Esen’in ayağından bulduğu gollere 3-0 mağlup etti. Yeni yükseldiği ligdeki ilk galibiyetini 4 maç aradan sonra alan Sefercikspor puanını 5’e çıkararak moral buldu.

Ligde 5’inci hafta Pazar günü oynanacak 3 maçla devam edilecek.

23 EKİM PAZAR

Saat 14.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Mavi Şimşekspor-Kilimli Belediyespor (Tayfun Kurnaz, Melih Kaya, Berivan Arıcan)

Saat 14.30 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Eren Ferhat Çelik, Berat Can Mekikli, Murat Kartal)

Saat 14.30 Fener sahası: Elvanpazarcıkspor-Alaplı Belediyespor (Eren Gökmen, Atakan Yüzlü, Umut Ateş)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi