Zonguldak’ın yetiştirdiği önemli futbolcular arasında olan Hüseyin Yılmaz, sezon başında transfer olduğu Ofspor’la yollarını ayırdı. İkinci yarı öncesi kendisine takım arayan tecrübeli futbolcunun adı, uzun yıllar formasını giyip kaptanlığını yaptığı ve iki şampiyonluk yaşadığı Zonguldak Kömürspor’la da anılıyor. Zonguldaklı futbol adamları ve futbol severler, transferinin gerçekleşmesi halinde 28 yaşındaki tecrübeli futbolcunun kırmızı-lacivertli takıma katkı sağlayacağına inanıyor.

Hüseyin Yılmaz aralıksız 7 yıl formasını giydiği Zonguldak Kömürspor’da 2013-2014 ve 2015-2016 sezonlarında kazanılan şampiyonluklara büyük katkı sağlamıştı.

2013-2014 sezonundaki ilk şampiyonlukta 25 maçta iki bin 17 dakika süre alıp 5 gole imza atan Hüseyin, 2015-2016 sezonundaki ikinci şampiyonlukta ise 34 maçta iki bin 464 dakika forma giyerken 6 gol kaydetti.

31’i ilk onbir 34 maçlık performansıyla kariyer ve performans zirvesi yaptığı sezonda Zonguldak Kömürspor’u yine şuan ki mevcut teknik direktör Şenol Demir çalıştırıyordu. Dolayısıyla Hüseyin Yılmaz’ın futbolcu kişiliğini en iyi bilen isimlerin başında Demir geliyor.

Zonguldak Kömürspor’dan sonra yine 2. Ligde Amed Sportif ve Kahramanmaraşspor formaları giyen Hüseyin, bir sezonluk ayrılığın ardından 2020-2021 sezonunda tekrar yuvaya döndü. Kırmızı-Lacivertli formayla sezonu 28 maçta bin 316 dakikayla tamamlayan 67 numara, bu sezon başında 3. Ligde şampiyonluk hedefleyen Ofspor’a transfer oldu. Trabzon ekibinde sezon başında talihsiz bir sakatlık geçiren Zonguldaklı oyuncu, tamamen iyileşip oynamaya başlamasına rağmen devre arasıyla birlikte ayrılık kararı aldı.

İkinci yarıyla birlikte kariyerine başka bir takımda devam edecek Zonguldaklı futbolcu, 2 ve 3. Ligden birkaç kulüple görüşme halinde. Teklifleri değerlendirmeye alan tecrübeli orta sahanın Zonguldak Kömürspor’a transferi de söz konusu olabilir. Özellikle kırmızı-lacivertli taraftar, hem Zonguldaklı olması, hem de geçmişteki büyük emeklerinden dolayı Hüseyin’e ikinci bir şansın verilmesini istiyor.

Taraftarın birkaç gündür sosyal medyada üzerinde yoğunlaştığı Hüseyin Yılmaz transferine yönetimin nasıl karşılık vereceği merak edilirken, kulübe büyük emekleri geçmiş Zonguldaklı futbolcuya transfer kapısının açılması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi