SÜPER Amatör Ligde geçen hafta düşmeme mücadelesi veren Akınspor ile İhsaniyespor arasında oynanan maçta çıkan olaylar, Zonguldak spor kamuoyunda gündemin ilk sırasına oturdu.

Son dakikalara doğru iki takım futbolcuları arasında çıkan kavga nedeniyle yarıda kalan maçın ardından kulüplerden açıklama üzerine açıklama geldi. İhsaniyespor Kulübü’nün ardından bu kez ev sahibi Akınspor Kulübü, olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

"Zorunlu açıklama" sözleriyle başlayan açıklamada, spor kamuoyundaki söylentilere dikkat çekildi, kulüp olarak yaşanılan mahcubiyet dile getirildi.

Akınspor Kulübü’nün açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizin içinde bulunduğu 34 şehit verdiğimiz, yas tuttuğumuz, derin üzüntü yaşadığımız bugünlerde kulübümüzün 29 Şubat 2020 tarihinde oynadığı Kozlu İhsaniyespor müsabakası bitmeden yaşanan istemsiz ve asla tasvip etmediğimiz olaylarla gündeme gelmesinden dolayı büyük bir mahcubiyet yaşamaktayız. Olayları başlatan, bizleri maç boyunca küfür, tehdit ve tahrik içeren sözlere maruz bırakan hatta taraftarlarımıza edep yerlerini gösterecek kadar seviyesizleşen İhsaniyespor’un birkaç futbolcusundan, almış olduğumuz darp raporları ve şahitlerimizle birlikte şikâyetçi olduk. Yargıya intikal eden olayların neticesinde oyuncularımızın kırılan kolunun, ezilen parmaklarının ve vücutlarındaki darp izlerinin hesabını sormak için hukuki sürecin dikkatle takipçisi olacağız.  Bu olaylara karışan başta kendi futbolcularımız ve İhsaniye spor futbolcuları olmak üzere, olayları saptırarak, abartarak işin tamamen şov ve reklam kısmında yer alan İhsaniye spor Yönetimini ve camiasını esefle kınıyoruz. Yaşanan olaylar neticesinde Zonguldak amatör futbolu mensuplarından ve o gün müsabakayı izlemeye gelen tüm taraftarlardan vermiş olduğumuz rahatsızlıktan, kötü ve çirkin görüntülerden dolayı özür diliyoruz.”

ŞAFAK SPOR SERVİSİ

Editör: Haber Merkezi