Bölgesel Amatör Lig’in yeni takımlarından Kozlu Belediyespor, bir önemli transfer daha gerçekleştirdi. 5 yıl aradan sonra mücadele edeceği ligde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen yeşil-beyazlı kulüp, geçen sezon Korkuteli Belediyespor’da forma giyen 27 yaşındaki defansif orta saha Yılmaz Lüle’nin transferini bitirdi. Futbolcuyla prensipte anlaşmaya varan Kozlu temsilcisi, yeni transfer için önümüzdeki hafta kulüp tesislerinde imza töreni düzenleyecek.

Kozlu Belediyespor’un yeni transferi, amatör ve profesyonel önemli bir deneyime sahip. Altyapısı Konyaspor olan Lüle, Konya Anadolu Selçukspor, Erzin Belediyespor, Tepecikspor, Silifkespor, Alanya Kestelspor, Korkuteli Belediyespor formaları giydi.

Uzun yıllar profesyonel oynadıktan sonra amatöre dönüş yapan yeşil-beyazlı yeni transferin TFF 2. Ligde 64, TFF 3. Ligde 14, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 maçı var. Profesyonel kariyerin yanı sıra Yılmaz Lüle, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 46 maçlık deneyim yaşadı.

TFF 3. Ligde en son 2017-2018 sezonunda Büyükçekmece Tepecikspor forması giyen defansif orta saha, 2018-2019 sezonunda dönüş yaptığı amatörde, 2018-2019 sezonunda Silifke Belediyespor, 2019-2020 sezonunda Alanya Kestelspor, 2021-2022 sezonunda Korkuteli Belediyespor formalarıyla Bölgesel Amatör Lig mücadelesi verdi.

BÖLGESEL AMATÖR LİGE YABANCI DEĞİL

Bölgesel Amatör Lig’deki ilk yılında 17 maçta 1.234 dakika, ikinci yılında 15 maçta 827 dakika, üçüncü yılında 14 maçta 874 dakika süre alan Yılmaz Lüle, 4’üncü yılında Kozlu Belediyespor’un başarısı için ter dökecek. Yeşil-Beyazlı takımda defansif yönüyle savunma ile orta saha bloğu arasında önemli bir sorumluluk alacak olan tecrübeli oyuncu, Kozlu kariyerinde başarılı olup şampiyonluk yaşamak istiyor.

TRANSFER KAMP DÖNEMİNDE DEVAM EDECEK

Öte taraftan, Kozlu Belediye aynı zamanda Kulüp Başkanı Ali Bektaş’ın maddi-manevi destek verdiği Kozlu Belediyespor, İkinci Başkan Deniz Yayalar tarafından yürütülen transfer çalışmaları kapsamında 2022-2023 sezonu kadrosunu yüzde 90 oluşturdu. Bundan sonraki transferlere kamp döneminde devam edecek olan yeşil-beyazlı yönetim, bireysel ve takım performansına göre hareket edip gerekirse eksik görülen mevkilere takviye yapacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi