ZONGULDAK’TA, son yıllarda tekvando sporunun gelişmesinde önemli rol oynayan Emrah Demir’in altyapıdan yetiştirdiği sporcular Tuğra Ali Çakıcı ile Mustafa Koç’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Milli Belgesi verildi.

Gelikspor Kulübü ve Kilimli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sayısız çocuk ve genci tekvando sporuyla buluşturan Milli antrenör, bu çocukları sporu kazandırmakla kalmayıp, kentteki Milli sporcu havuzuna yeni isimlerin katılmasını sağlıyor.

Alt yaş gruplarında çok sayıda sporcuyu geleceğe hazırlayan Demir’in, Gelik ve Kilimli’de uzun uğraşlar neticesinde altyapıdan yetiştirdiği sporcular arasında yer alan Tuğra Ali Çakıcı ile Mustafa Koç Milli seviyeye kadar yükseldi. Zonguldak’ı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden iki Milli sporcu, uluslararasında elde ettikleri bu başarılar üzerine Milli Belgesi almaya hak kazandı.

Avrupa Yıldızlar Şampiyonası ile 6’ncı Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren Çakıcı ile Koç’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen belgeler, antrenör Demir tarafından sporculara takdim edildi.  

Genç yaşta Millilik belgesi almanın gururunu yaşayan Zonguldaklı tekvandocular, kendilerini bu seviyeye getiren antrenör Demir’e teşekkür ederken, ileride daha büyük başarılar elde ederek Millilik belgesinin hakkını fazlasıyla vereceklerini dile getirdi.

Çalışmalarıyla ve yetiştirdiği sporcularla kentte önemli antrenörler arasında yer alan Demir, hedefler doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Tuğra Ali Çakıcı ile Mustafa Koç altyapıdan yetiştirdiğimiz iki sporcu. Milli seviyeye kadar yükseldiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen Milli belgelerini kendilerine takdim ettik. Bu, tekvando sporu ve benim için büyük bir gurur. Bu gururu yaşattıkları için hem Tuğra’yı, hem de Mustafa’yı tebrik ediyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız ülkemiz ve ilimiz adına daha fazla Milli sporcu yetiştirmek” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi