*** Ligde kalma umutlarını son haftaya taşıyan Zonguldak Kömürspor’a eski takım kaptanlarından destek geldi. Suat Kerçin ve Mert Caymaz, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kırmızı-lacivertli teknik ekibe ve futbolculara moral desteğinde bulunup, şehri takıma destek olmaya davet ettiler.

2. Lig’de kalma adına kritik bir süreç yaşayan Zonguldak Kömürspor, kaderinin çizileceği son hafta maçı öncesi kenetlendi. Kırmızı-Lacivertli takım, 8 Mayıs Cumartesi günü Afjet Afyonspor’la deplasmanda oynayacağı maçtan istediği 1 puanı alıp, aralıksız 5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligdeki yerini korumak istiyor.

Hayati maç öncesi teknik ekip ve futbolcular hazırlıklarına başlarken, Zonguldak şehir olarak el birliği verip kenetlendi. Zonguldak’ın yanı sıra il ve yurt dışında yaşayan Zonguldaklılar’ın kalbi de takımla birlikte atmaya başladı. Her ne kadar takımın yanında yer alamasalar bile sosyal medyadan moral-motivasyonu artıran yorum ve mesajlarıyla teknik ekip ve futbolculara güvenlerini ortaya koyan Zonguldak Kömürspor sevdalıları, kırmızı-lacivertli takımın ligde kalacağına yürekten inanıyor.

Camianın yanı sıra geçmiş dönemde Zonguldak Kömürspor forması giyen futbolcular da kırmızı-lacivertli takıma büyük destek veriyor. Eski kaptanlardan Zonguldaklı Suat Kerçin ile Mert Caymaz, bu futbolcuların başını çekiyor.

2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde, 2015-2016 sezonunda 3. Ligde yaşanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan kaptanlar, şuan takımla bir bağları kalmasa bile eski bir kaptan kimliği ve gönülden bağlı oldukları takıma karşı sorumluluk görevi üstlendi.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe geçiş yaparak Çaycumaspor’da göreve başlayan Suat Kerçin, “Zonguldak Kömürspor şampiyonluk dışında hesap kitap yapmaz, yaptırır. Afyon’dan puanlar alır gelir.” sözleriyle takıma olan inancını ve camianın büyüklüğünü ortaya koydu.

Futbol kariyerini 3. Ligde Arnavutköy Belediyespor’da sürdüren Mert Caymaz ise, mesajında takımın 2. Lige kolay çıkmadığının altını çizdi, ligde kalma adına en büyük görevin yine futbolculara düştüğünü belirtti.

Zonguldak Kömürspor’un 2. Lige çok büyük emekler ve mücadeleler vererek geldiğini dile getiren Caymaz, “Bizler 2. Lige kolay gelmedik. Çok büyük emekler, mücadeleler verdik. Kolay vazgeçmek, pes etmek yok. Şimdi daha çok kenetlenme zamanı. Barış Şeref hocama ve futbolcu kardeşlerime tam destek zamanı. Eski bir kaptan olarak futbolcu kardeşlerimin hepsine güveniyorum. Son bir mücadele, son bir 90 dakika. Şimdi savaşma zamanı. Dualarımız sizinle” şeklindeki sözleriyle meslektaşlarına moral oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi