Zonguldak Kömürspor Kulübü tarafından hayata geçirilen madenci forması projesinde satışlar devam ediyor. Aralık 2020’de hayata geçirilen proje kapsamında şuana kadar 2 bin 500’e yakın forma satıldı. Kulüp, sezon sonuna kadar 10 bin rakamına ulaşmak istiyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden maden işçisinin isimlerini yaşatmak adına kulüp yönetimi tarafından bastırılan madenci forması, 263 şehit madencinin ismi taşıyor.

Kurulduğu 1945 yılından bu yana farklı dönemlerde Kömürspor, Zonguldakspor ve Zonguldak Kömürspor adı altında Zonguldak’ı profesyonel futbol liglerinde temsil eden kulübün yükünü çeken madencilere vefanın ortaya konulduğu formalar, hem il, hem de il ve yurt dışı bazında ilgi görmeye devam ediyor.

Kentte, taraftarın ve küçük ticarethane sahiplerinin imkanları ölçüsünde belli sayıda alarak büyük destek verdiği formalara gurbette yaşayan Zonguldaklılar’dan da ilgi var. Formalardan temin etmek isteyen Zonguldak ve Zonguldak Kömürspor sevdalıları, Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ve hiçbir ücret talep etmeksizin formaların satışını üstlenen Baran Spor Mağazası işletmecisi Hidayet Yılmaz’la iletişime geçerek manevi değeri fazla olan formalara kısa sürede kavuşuyor.

Şuana kadar 2 bin 500’e yakın formanın satıldığı projede hedef, sezon sonuna kadar 10 bin rakamına ulaşmak. Taraftar ve küçük esnafın üzerine düşeni fazlasıyla yaparak destek verdiği projeye, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, dernekler, sendikalar, belediyeler, işadamları ve Zonguldaklı ünlü spor adamlarının da toplu forma satın alarak destek vermesi bekleniyor.

Bu kapsamda kısa bir süre önce Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan 350 adet, Zonguldaklı eski Milli futbolcu Tümer Metin ise 150 adet forma satın alarak projeye büyük destek sağlamıştı.

Toplu satışların yanı sıra gurbette yaşayan Zonguldaklılar da, projeye önemli ölçüde katkı sağlıyor. İki yıl öncesine kadar Zonguldak’ta yaşayan, iş dolayısıyla Soma’ya yerleşmek zorunda kalan Tuna ailesi de gurbette olup da takıma destek verenler arasında yer alıyor. Maden işçisi olan baba Mustafa Tuna, kargo yoluyla iki adet satın aldığı madenci formasını, evinde oğlu Alperen’le birlikte gururla sergiledi.

Sırtlarına giydikleri formayla Soma’dan Zonguldak’a selam gönderen baba-oğul, manevi yönden büyük değeri olan formaları ömür boyu saklayıp, özellikle maç günlerinde büyük bir gururla giyeceklerini ifade etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi