Zonguldak’ta, badminton sporuyla uğraşan 14 yaşındaki Sudem Karaca ile Zeynep Değirmenci, hayalini kurdukları Milli takım formasıyla madalya kazanmanın sevincini yaşıyor.

Devrek doğumlu Karaca ile Değirmenci, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör Mustafa Danacı’nın girişimleri sonucu 2014 yılında tanıştıkları badminton sporunda 7’nci yılı geride bıraktı. Yetenekleriyle dikkat çeken badmintoncular, Danacı’nın özel antrenman uygulamalarıyla sahip oldukları yeteneklerini daha ileriye taşıyarak hızlı aşama kaydetti.

Temel altyapı eğitimlerini tamamladıktan sonra ulusal düzeyde yarışmacı sporcu haline gelen Sudem ile Zeynep, 12-16 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası aynı zamanda Milli takım seçmelerine katıldı. Türkiye geneli 265 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 3’üncülük başarısı elde eden badmintoncular, ilk günden bu yana hayalini kurdukları Milli takım kadrosuna girdiler.

MİLLİ TAKIM SPORCUSU UNVANIYLA İLK KEZ

Şampiyonadaki başarılarıyla “Milli takım sporcusu” unvanı kazanan Sudem ile Zeynep, ilk Milli takım deneyimini 1-4 Ağustos tarihlerinde Ankara’da yaşadı. Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde düzenlenen Türkiye U15 Open 2021 turnuvasında boy gösteren iki yetenek, ilk kez giydikleri Milli formayla madalya gururu yaşadı.

3'ÜNCÜLÜK BAŞARISI YAKALADILAR

Rusya, Ukrayna, Almanya, Azerbaycan gibi ülkelerden çok sayıda sporcunun mücadele ettiği uluslar arası turnuvada iyi bir mücadele ortaya koyan Sudem Karaca tekler kategorisinde 3’üncü, Zeynep Değirmenci de Erzincanlı partneri Elif Rabia Şimşek’le birlikte çiftler kategorisinde 3’üncülük başarısı elde ederek bronz madalya sahibi oldu.

İlk kez giydikleri Ay-Yıldızlı forma altında büyük heyecan yaşayan, buna rağmen madalya başarısı yakalayarak dikkatleri üzerine çeken Sudem ile Zeynep’in Milli takım serüveni Eylül ya da Ekim ayında Bulgaristan’da yapılacak uluslararası turnuvayla devam edecek. Zonguldaklı iki yetenek, tekler ve çiftlerde katılacakları turnuvaya altın madalya hedefiyle hazırlanıyor.

Öte yandan, Sudem ile Zeynep’in Milli takım kadrosuna girmeleri üzerine antrenör Mustafa Danacı da Milli takım teknik ekibine dahil oldu.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAKLAR

14 yaşında Milli takım hayallerini gerçekleştiren yetenekli iki badmintoncunun hedefleri arasında Avrupa Şampiyonluğu var. İkili, bu hedefe ulaşmak için bundan sonraki süreçte özel antrenman programları dahilinde daha çok çalışıp yeteneklerini üst seviyeye taşıyacak. Milli sporcular bu konudaki en büyük desteği antrenör Danacı’dan alıyor. Sporcularını şimdiden Avrupa Şampiyonası’na hazırlayan başarılı çalıştırıcı, önümüzdeki yıllarda Avrupa birinciliği madalyasının Zonguldak’a getirileceğine inanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi