Süper Lig eski futbolcusu Savaş Esen, futbol oynadığı dönemlerde kafasının bir köşesinde yer alan futbol projesini başlattı. Altyapı futboluna yönelik projenin ilk adımı Filyos’ta atıldı. 7 ila 14 yaş grubunu kapsayan proje kapsamında yeni yıldızlar doğacak.

Zonguldak’ı uzun yıllar Süper Lig başta olmak üzere profesyonel futbol liglerinde başarıyla temsil eden Savaş Esen, hayalini kurduğu futbol projesini hayata geçirdi. Yılların deneyimi, Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde kurduğu Filyos Futbol Okulu’yla yetenek keşfine başladı.

Geçen sezon futbola veda ederek antrenörlüğe geçiş yapan Savaş Esen, futbol oynadığı sırada geleceğe yönelik hedefler arasına koyduğu Filyos Futbol Okulu’nu hiç vakit kaybetmeden kurdu. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü’nün destekleriyle altyapıya yönelik kurulan futbol okulu, 26 Haziran Cumartesi (bugün) itibariyle yetenek keşfine başladı.

7 ila 14 yaş aralığındaki kız ve erkek çocuklara yönelik temel futbol eğitimi verecek Filyos Futbol Okulu için açılış töreni düzenlendi. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın da katıldığı törende, Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü temsilcileri ile öğrenci velileri yer aldı. Futbol okulu sorumlu antrenörü Savaş Esen, hayalini kurduğu projenin hayata geçmesine destek veren Başkan Ünal’a plaket takdim etti.

Filyos’ta, futbolcu yetişmesi adına önemli bir görev sorumluluğu üstlenen Savaş Esen’i tebrik eden Ünal, uzun soluklu bir serüvende yeni yeteneklerin keşfedilip Filyos ve Zonguldak futboluna kazandırılacağına inandığını kaydetti.

“SABIRLI VE PLANLI ÇALIŞIP,

EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞI ALACAĞIZ”

Hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği futbolda, bundan böyle antrenör kimliğiyle eğitici rolü üstlenecek Savaş Esen, uzun zamandır hayal ettiği futbol okulu projesini uygulamaya koymanın heyecanını ŞAFAK Spor’la paylaşırken, “Beldemiz futbol potansiyeli yönünden önemli bir konuma sahip. Geçmişte buradan çok önemli futbolcuların çıktığını biliyoruz. Yeni futbolcular yetiştirmek üzere yola çıktık. Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde çalışacağız. 7 ila 14 yaş aralığındaki kız ve erkek çocukları futbol okulumuza bekliyoruz. Gençlerimize futbol sevgisiyle birlikte sosyal sorumluluk bilincini aşılayacağız. Onların daha sosyal olmalarını sağlayıp, başarılı ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlayacağız. Bu sırada yetenekleriyle ön plana çıkan öğrencilerimizi lisans çıkararak kulübümüze ve haliyle Zonguldak futboluna kazandıracağız. Fakat bunlar biran da olacak şeyler değil. Altyapı sabır ister, emek ve çalışma ister. Kendimize uzun vadeli plan ve hedefler belirledik. 4-5 yıl için futbol okulumuzun meyvelerini almaya başlayacağız.” şeklinde ifadelerde bulundu. Haber/Hüseyin EKİNCİ


 

Editör: Haber Merkezi