Zonguldak’ta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 2022 yılı yatırım projeleri arasında yer alan spor tesislerinin yapımı için Ankara’da önemli adım atıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel nezdinde Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na yapılan ziyarette, ilçe ve beldelere yapılacak tesislere özel olarak 27 milyon TL’lik kaynak için protokol imzalandı.

Projeleri hazır bekleyen spor tesislerinin yapımı, para kaynağının aktarılmasıyla birlikte yapılacak ihalenin ardından başlayacak.

Elvanpazarcık, Beycuma, Ereğli, Gülüç, Devrek, Çaycuma, Kilimli ve Kozlu’ya yapılacak spor tesisleri arasında sentetik zeminli futbol sahası, spor salonu, kano-kürek tesisi için soyunma odası, yarı olimpik yüzme havuzu ve tribün var.

Bu doğrultuda Elvanpazarcık’a sentetik zeminli futbol sahası ile prefabrik soyunma odası ve aydınlatma sistemi, Beycuma ve Ereğli’ye spor salonu, Gülüç’e kano-kürek tesis için soyunma odası, Devrek’e yarı olimpik yüzme havuzu, Perşembe’ye sentetik zeminli futbol sahası, soyunma odası ve 250 kişi kapasiteli çelik portatif tribün, Kozlu’ya 1000 kişi kapasiteli çelik portatif tribün yapılacak.

Bunun yanı sıra mevcut spor tesisleri arasında olup da iyileştirmeye yapılacak tesisler de olacak. Kilimli’de, Ahmet Şerifoğlu Stadı tribünlerinin üzeri kapatılacak ayrıca Anadolu Lisesi bahçesine basketbol, voleybol, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, yapımının tamamlanmasıyla birlikte gençlere hizmet vermeye başlayacak.

Kozlu Dağköy’de de, güreş müsabakalarının yapıldığı güreş sahasında beton tribün ile soyunma odaları, bakım ve onarımla yenilenecek.

HABER/ Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi