2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor’un Pendikspor’a 3-2 yenildiği maçta verdiği kararlarla skora direkt etki eden hakemler gündemden biran olsun düşmüyor.

Karşılaşma 0-0 devam ederken 24’üncü dakikada rakip lehine verdiği penaltı kararı ile uzatma süresinde Zonguldak Kömürsporlu Emre Kara’nın attığı net kafa golünü ofsayt gerekçesiyle iptal ederek maçın skorunu ve gidişatını değiştiren Alim Kandemir ve yardımcı triosu, bunlarla kalmayıp son dakikalara doğru Şahinali’ye kafa atan Pendiksporlu futbolcuyu görmezden geldi.

Direkt kırmızı kart çıkarması gerektiği yerde olayı sarı kartla geçiştiren Kandemir, böylelikle rakibin 9 kişi kalmasının önüne geçti.

Önceki yıllarda Zonguldak Kömürspor’un maçında iki kez görev alan Alim Kandemir, Cumartesi günü 3’üncü Zonguldak Kömürspor görevine çıktı. Pendik İlçe Stadı’nda oynanan maçın 24’üncü dakikasında Sinan’ın topa hamlesini penaltı olarak yorumlayan Kandemir, daha maçın başında gidişatı etkiledi.

76’NCI DAKİKADA KAFA DARBESİNİ

SARI KARTLA GEÇİŞTİRDİ

Alim Kandemir, bariz hatalarına ikinci yarıda da devam etti. 76’ncı dakikada faul nedeniyle duraksayan oyunda Pendiksporlu Abdurrahman Emir Alagöz, sözlü tartıştığı Zonguldak Kömürsporlu Şahinali Terzi’yi göz göre göre kafa darbesiyle yere düşürüyor. Olay sırasında arkası dönük olan hakem Kandemir, yardımcısı ya da dördüncü hakemin uyarısıyla Abdurrahman’ı sarı kartla cezalandırıyor. Oysa sportmenliğe aykırı bu hareket disiplin talimatlarına göre kırmızı kartı gerektiriyor. Bu dakikada Pendiksporlu futbolcu oyundan ihraç edilmiş olsa zaten 10 kişi olan rakip takım 7 dakikalık uzatma süresiyle birlikte kalan 21 dakikalık bölümde 9 kişi oynayacaktı.

NET GOLÜ İPTAL ETTİ

Kırmızı kartlık olayı sarı kartla geçiştiren Alim Kandemir, 7 dakikalık uzatma süresinde de Zonguldak Kömürspor’un net golünü iptal etti.

Şahinali’nin ceza sahasına ortaladığı topa çizgi halindeki rakip savunmanın gerisinden çıkarak kafayla ağlara gönderen Emre Kara’nın net golünü, ikinci yardımcı hakem Yusuf Susuz’un kaldırdığı ofsayt bayrağı üzerine iptal eden Kandemir, bu kararıyla 3’üncü büyük hataya imza attı.

Biri ilk yarıda, ikisi ikinci yarıda üç skandal kararla Zonguldak Kömürspor’un mağlubiyetine zemin hazırlayan Kayseri bölgesi hakemi yönetimiyle büyük tepki çekti.

Hakeme büyük öfke kusan Zonguldak Kömürspor Kulübü, maç görüntülerini dosya haline getirip Merkez Hakem Kurulu’na şikayette bulunacak. 

Öte yandan, Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk hakemlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Buradan hakemlere bir çift lafım var, ev sahibine gösterdikleri avantajları misafir takımlara da göstersin.Pozisyon penaltı değil, 90+5 de ki attığımız gol ofsayt değil. Hakem Pendikspor’un galip gelmesi için elinden geleni yaptı ve bunu da başardı. İki haftadır hakem hataları ile boğuşuyoruz. Bununla ilgili de gerekli yazışmaları yapacağız. Metin Tokat ile görüşüyorum, kendisine ileteceğiz. Daha dikkatli hakemler gelsin. Biz, bize çalsın istemiyoruz. Ortaya bir maç yönetsinler. Bu çocukların emekleri, puanları ve alacakları primi yediler. Ben bu hakemlere hakkımı helal etmiyorum." şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi