2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor’un dün Erzincanspor’a 2-1 yenildiği maçın skoruna direkt etki eden hakem Safa Yılmaz’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Zonguldak Kömürspor Kulübü, 90 dakikası canlı yayınlanan karşılaşmada kritik kararlara imza atan hakemin video görüntülerini dosya haline getirip Merkez Hakem Kurulu’na sunacak.

Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Safa Yılmaz’ın çaldığı tartışmalı düdüklerle güvenilirliğini kaybettiğini, ortaya çıkan neticeyle birlikte ayrıca Zonguldak Kömürspor Kulübü’nü zan altında bıraktığını belirtti.

Zonguldak Kömürspor tarihine hiçbir leke sürmeden ligi tamamlamanın tek amaçları olduğunun altını çizen Öztürk, hakem kararıyla ortaya çıkan bu durumun play-off mücadelesi veren diğer takımların kaderiyle oynamaktan ve sahada mücadele veren futbolcuların emeğini çalmaktan başka bir şey olmadığını kaydetti.

Hakem Safa Yılmaz’ın karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde verdiği ve vermediği kararlarla Zonguldak Kömürspor’u frenlemeye çalıştığını, bunun oyuncular üzerinde demarolize bir durum oluşturduğunu dile getiren kırmızı-lacivertli yönetici, skandal dereceye varan kararlarla maçın önüne geçen hakemin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Hakemle ilgili geniş kapsamlı bir dosya hazırlayıp hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hem de Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) şikayette bulunacaklarını aktaran Öztürk, 2. Ligde en güvenilir hakemler arasında yer alan Safa Yılmaz’ın bu maç özelindeki performansının düşündürücü olduğuna dikkat çekti.

Bu sezon hakem kararlarıyla sayısız kez canlarının yandığı, hatalar sinsilesinin Erzincanspor maçıyla devam ettiğini kaydeden Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsünün dünkü maça ve hakem yönetimine ilişkin açıklaması şöyle:

“SAFA YILMAZ'A GÜVENİMİZ KALMADI"

“Maçın hakemi Safa Yılmaz, dünkü maça kadar bu ligin adaletli ve karakterli hakemlerinden biri olarak hafızalarımızda yer almaktaydı. Erzincanspor maçında niyetini baştan belli etti. İlk 20 dakikalık bölümde sarı kartlarıyla takımımızı frenlemeye çalıştı, verdiği ve vermediği kararlarla oyunumuzu ve oyuncularımızı demoralize etti. Her ne kadar ligde bir hedefimiz kalmamışsa bile, Zonguldak Kömürspor tarihine hiçbir leke sürmeden ligi tamamlamak tek amacımız olduğunu herkes bilsin. Ortaya çıkan bu durum play-off mücadelesi veren diğer takımların kaderiyle oynamaktır, sahada ter döken futbolcularımızın emeğini çalmaktır. Safa Yılmaz bizdeki dürüst, adaletli, karakterli hakem intibasını artık kaybetmiştir.”

“TARİHİMİZE LEKE SÜRECEK HİÇBİR OLUŞUMUN İÇİNDE OLMAYIZ”

Kırmızı-Lacivertli yönetici, ayrıca kamu oyunda “Zonguldak Kömürspor maça asılmadı” şeklinde oluşturulan manasız algıya da ateş püskürdü.

Zonguldak Kömürspor tarihine leke sürecek hiçbir oluşumun içinde olmalarının mümkün olmayacağını, bunun geçmişte de böyle olduğunu belirten Şükrü Öztürk, “Herkes şunu çok iyi bilsin ki, Zonguldak Kömürspor tarihine leke sürecek hiçbir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. Maça asılmayan bir takımın 8 net pozisyonu olabilir mi? Yediğimiz gol ortada, tamamen hakem hatası. Ayrıca kimse bizim üzerimizden plan yapmasın. Biz kalan iki maçımızı da çıkıp aslanlar gibi oynayacağız. Kim play-offa girer, kim girmez bizi ilgilendirmiyor. Hakem Safa Yılmaz verdiği iki ofsayt golüyle bizi zan altında bırakmıştır. Maçın görüntülerini TFF ve MHK’ya göndereceğiz. Bu skandal kararları veren hakemin takipçisi olacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi