Zonguldak Kömürspor’un bu sezon en büyük sorunu gol. Forvetlerin gol becerisi çok zayıf. Takım oynadığı ilk 8 maçın 6’sında hiç gol atamadı. Son iki maçta ise 4 gol buldu. Bu gollerin 2’sinde stoper Hakan’ın imzası var. Savunma oyuncusu 'gizli golcü' kimliği kazanırken, spor kamuoyundan "Hakan forvet oynasın" yorumları geldi.

Beyaz grupta son iki maçta 4 gol atan Zonguldak Kömürspor’da savunma oyuncusu Hakan Çevik attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti. 32 yaşındaki stoper, forvetlerin büyük suskunluk yaşadığı dönemde golleriyle gizli golcü kimliği kazandı.

Zonguldak Kömürspor’da ikinci sezonunu yaşayan Hakan, savunmadaki asli görevinin yanı sıra hücumda da ön planda çıktı. Kafa hakimiyeti yüksek futbolcu, 10’uncu haftada Şanlıurfaspor ile 11’inci haftada Uşakspor’la oynanan maçlarda özellikle duran toplar sırasında takımın en büyük gol kozu oldu.

Serbest vuruş ve kornerlerde ileriye çıkarak rakip kale alanı içinde pozisyonunu alan savunma oyuncusu, sıçrama zamanlaması ve etkili kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturuyor. Bu becerisiyle takımın skor yükünü sırtlamaya başlayan gizli golcü, Şanlıurfaspor maçında Oktay Pop’un, Uşakspor maçında ise Hüseyin Yılmaz’ın serbest vuruştan yaptığı ortalarda rakip savunma oyuncularının markajına rağmen kafasını iyi kullanıp skora katkı sağladı. Son haftalarda golcü yönüyle ön plana çıkan Hakan için “Kaptan bundan böyle forvet oynasın” yorumları yapıldı.

Öte yandan, serbest vuruş ve kornerleri etkili kullanabilen önemli ayaklara sahip Zonguldak Kömürspor’da bundan böyle en büyük koz duran top organizasyonları olacak.

Son iki maçta Hakan’la öne çıkan duran top gollerinin taktik anlayış içine dahil edilmesi ve buna göre farklı stratejiler geliştirilmesi, Kırmızı-Lacivertli takımın gol ve skor yönünden yaşadığı soruna şüphesiz ki büyük katkı sağlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi