Farklı ve heyecan dolu bir lig sezonunun yaşandığı Birinci Amatör Küme Merkez grubunda zirve yarışı fena halde kızıştı. Beycuma Cezaevispor’un yenilgisiz lider olduğu grupta, haftayı 3 puanla kapatan Karaelmaspor ikinci sıraya yükseldi. Gözünü liderliğe diken siyah-beyazlı takım, hafta arasından lider unvanla çıkmanın hesaplarını yapıyor.

9’uncu hafta Karaelmasspor haftası oldu

Karaelmasspor, geride kalan 9’uncu haftayı karlı bir şekilde kapattı. Cumayanı Gençlikspor deplasmanında 3 puanı 3 golle alan Karaelmasspor, hanesine 3 önemli puan daha yazdırdı. Bu sırada üstteki rakiplerden Beycuma Cezaevispor berabere kalıp iki puan bırakırken, Üzülmezspor ile Karadonspor mağlup oldu. Rakiplerin kayıpları, en çok siyah-beyazlı takımın işine yaradı. Puanını 19’a çıkaran Karaelmas ekibi, ikinci sıraya yükselerek lider Beycuma Cezaevispor’un iki puan gerisinde sıra aldı.

Çarşamba maçları öncesi liderlik hesapları

Büyük heyecana sahne olan Merkez grubunda 10’uncu hafta maçları 16 Kasım Çarşamba (yarın) günü oynanacak. Fener, Kozlu, Kilimli, Gelik ve Karadon sahalarındaki maçlarda Karaelmasspor-Üzülmezspor, Capeti Merkez Atölyesispor-Tersanespor, İnağzıspor-Gökelspor, Ayiçispor-Cumayanı Gençlikspor, Karadonspor-Beycuma Cezaevispor, Zonguldak Gençlikspor-Karamanspor karşı karşıya gelecek.

Gözler, şüphesiz ki liderliği yakından ilgilendiren Karadonspor-Beycuma Cezaevispor ve Karaelmasspor-Üzülmezspor maçlarında olacak. Karaelmasspor’un, hedeflediği liderliğe ulaşabilmesi için Üzülmezspor’u yenmesi ve Beycuma Cezaevispor’un Karadon deplasmanında mağlup olması gerekiyor.

Aksi skorların gerçekleşmesi halinde Karaelmasspor liderlik avantajını kaybedip Beycuma Cezaevispor aradaki puan farkını iyice açacak. Dolayısıyla olası skorlara göre yeniden şekil olacak puantaj, ilk yarının son haftası öncesi yarışa farklı bir boyut getirecek.

Hakemler belli oldu

Öte taraftan Zonguldak İl Hakem Kurulu, hafta arası maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Kurul, 5 farklı sahadaki maçlara Enis Akça, Emre Yılmaz, Mehmet Ünlü, Bayram Çiv, Melih Kaya ve Berat Can Mekikli’yi düdük hakemi olarak atadı.

Çarşamba maçları ve hakem trioları şöyle:

Saat 12.30 Fener sahası: Karaelmasspor-Üzülmezspor (Enis Akça, Murat Kartal, Berat Can Mekikli)

Saat 14.00 Kozlu sahası: Capeti Merkez Atölyesi-Tersanespor (Melih Kaya, Yağız Uzun, Mert Çolak)

Saat 14.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: İnağzıspor-Gökelspor (Emre Yılmaz, Yunus Emre Yüksel, Şaver Şentürk)

Saat 14.00 Gelik sahası: Ayiçispor-Cumayanı Gençlikspor (Mehmet Ünlü, Ferdi Tatoğlu, Arda Yiğit Alabaş)

Saat 14.00 Karadon sahası: Karadonspor-Beycuma Cezaevispor (Bayram Çiv, Furkan Topalahmetoğlu, Berivan Arıcan)

Saat 14.30 Fener sahası: Zonguldak Gençlikspor-Karamanspor (Berat Can Mekikli, Murat Kartal, Enis Akça)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi