*** Bu sezon alt bölümdeki takımlara karşı sürpriz puan kayıpları yaşayan Zonguldak Kömürspor, yarın yine puantajın alt bölümünde yer alan Hacettepespor’la karşılaşacak. Yaşanılacak bir sürpriz kayıp daha Elmas’ı büyük bir sendromun içine sokacak. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takım çok temkinli.

Zonguldak Kömürspor, mücadele ettiği Beyaz grupta 1 Nisan Perşembe (yarın) günü 31’inci hafta maçında düşme potasında yer alan Hacettepespor’la karşılaşacak. Kırmızı-Lacivertliler, 20 puanla düşme potasında yer alan Başkent ekibi karşısında vereceği 90 dakika sınavı öncesi çok temkinli davranıyor. Son haftalarda alt bölümdeki takımlara kaptırdığı puanlarla dikkat çeken Zonguldak ekibi, Başkent deplasmanında bir sürpriz daha yaşamak istemiyor. Teknik sorumlu Barış Şeref, bu konuda futbolcularına uyarılarda bulunurken, her zaman ki gibi pür dikkat, tam konsantrasyon ve üst seviye performans istedi.

Zonguldak Kömürspor’un Başkent ekibi karşısında sadece 1 galibiyeti var

HACETTEPE’YLE 8’İNCİ MAÇ OLACAK

Zonguldak Kömürspor, 2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde, Hacettepespor’la 8’inci kez karşılaşacak. Elmas’ın, Başkent ekibi karşısında 7 maçta sadece 1 galibiyeti var. 2016-2017, 2017-2018, 2019-2020 ve 2021-2022 sezonlarında aynı grup temsilcisi olarak rakip olduğu Hacettepespor karşısında ligin ilk yarısında oynanan maça kadar galibiyeti bulunmayan Kömürspor, 6 maçlık şansızlığını 20 Kasım 2020 tarihinde sahasında oynadığı 11’inci hafta maçında 4-1’lik skorla kırmıştı. Bu maç öncesinde oynanan maçların 5’i 2-2 ve 0-0’lık skorlarla berabere bitmiş, 1’i ise 1-0’lık yenilgiyle sonuçlanmıştı.

Başkent ekibi, 20 puanla düşme potasında yer alan 3 takımdan biri

HACETTEPESPOR 4 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Başkent temsilcisi, 19 takımlı grupta 20 puanla 17’nci sırada yer alıyor. Kendisiyle aynı puana sahip Niğde Anadolu FK ve Gümüşhanespor’la düşme potasını oluşturan rakip takım, son 4 haftadır galip gelemiyor.

25 ve 26’ncı haftalarda peş peşe iki deplasmanda maçında önce Kahramanmaraşspor’u 2-1, sonra Sancaktepe FK’yı 3-0 yenerek 2’de 2’lik seri yapan Başkent ekibi, 27, 28, 29 ve 30’uncu haftaları galibiyet sessizliğiyle geride bıraktı.

4 Mart’ta Erzincanspor’a 1-0 mağlup olarak düşüş sürecine giren Başkent ekibi, peşine Hekimoğlu Trabzon’a 2-0 yenildi, Şanlıurfaspor’la 0-0 berabere kaldı ve Uşakspor’a 2-0 mağlup oldu. 4 maçta yaşadığı 10 puan kaybıyla düşme potasına kadar gerileyen Hacettepe ekibi, tehlikeli bölgeden kurtulmak için Zonguldak Kömürspor’la oynayacağı maça çıkış maçı olarak bakıyor.

Zonguldak Kömürspor galip gelmesi halinde kalan haftalarda rahat bir lig süreci geçirecek

ARADA 10 PUAN FARK VAR

Haftaya 30 puanla 12’nci sırada giren Zonguldak Kömürspor, Hacettepespor karşısında galip geldiği takdirde 33 puana ulaşıp rakibiyle aradaki farkı 13’e çıkaracak. Bu fark, bitime 7 maç kala kırmızı-lacivertlilerin rahat bir lig süreci geçirmesini sağlayacak.

ALTTAKİ TAKIMLARA KARŞI

ÖNEMLİ PUANLAR KAYBEDİLDİ

Zonguldak Kömürspor, özellikle ligin ikinci yarısında puantaj sıralamasında altta yer alan rakiplere karşı önemli kayıplar verdi. Son güncel puan tablosu sıralamasına göre alt bölümde yer alan takımlardan sadece İnegölspor’u yenme başarısı gösteren kırmızı-lacivertliler, Şanlıurfaspor’a 3-0 yenilirken, Ergene Velimeşespor, Niğde Anadolu FK ve Sancaktepe FK ile 1-1 berabere kaldı. Bu skorlar Zonguldak Kömürspor’un 9 önemli puan kaybı yaşamasına neden oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi