*** Futbolu bırakmış amatör ve profesyonel eski futbolculara yeniden futbol heyecanı yaşatmak adına 2015 yılından bu yana uygulanan Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde 2020-2021 futbol sezonu 26 Eylül’de başlayacak. Zonguldak’tan 9 takımın katılacağı ligde gruplar belli oldu, fikstür ise 2 Eylül’de çekilecek.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu tarafından düzenlenen Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde yeni sezon heyecanı. 6’ncı lig sezonu 26 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Federasyon yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda lig bu sezon, 2019 yılında hayatını kaybeden Ereğlili antrenör Zafer Men’in adını taşıyacak.

Amatör ve profesyonel futbol oynamış eski futbolculara ikinci futbol baharlarını yaşatan Zafer Men Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde 2020-2021 futbol sezonu hazırlıklarında sona gelindi. Katılım müracaatlarının tamamlanmasıyla birlikte ligde mücadele edecek takımlar netleşti. Katılımın bir hayli fazla olduğu ligde yer alan takımlar bağlı bulundukları bölgelere göre gruplara ayrıldı.

ZONGULDAK TAKIMLARI YİNE

İKİ GRUPTA TOPLANDI

Futbolseverlere farklı bir lig heyecanı yaşatan Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde yeni sezonda Zonguldak’tan, Zonguldakspor Veteranlar, Çaycuma Veteranlar, Çaydeğirmeni Veteranlar, Kdz. Ereğli Zafen Men Masterler, Ereğli Veteranlar, SBD Karadeniz Ereğli Veteranlar, Devrek Karşıyaka Veteranlar, Alaplı Veteranlar ve Veli Restaurant Devrek Veteranlar olmak üzere 9 takım yer alacak.

Lige katılım belgeleri Federasyon tarafından onaylanan takımlar Batı Karadeniz Bölgesi’nde toplandı. Mavi ve Yeşil adı altında iki gruba ayrılan takımlardan 6’sı Mavi, 3’ü Yeşil gruba düştü.

Kdz. Ereğli Zafen Men Masterler, Ereğli Veteranlar, SBD Karadeniz Ereğli Veteranlar, Devrek Karşıyaka Veteranlar, Alaplı Veteranlar ve Veli Restaurant Devrek Veteranlar Mavi grupta yer alıyor. Gruptaki diğer takımlar Safranbolu Veteranlar, Karabük Elit Masterler ve Akçakoca Veteranlar şeklinde oluştu.

Zonguldakspor Veteranlar, Çaycuma Veteranlar ve Çaydeğirmeni Veteranlar ise Yeşil grupta yer aldı. Grubun geri kalan 6 takımını Kastamonu Masterler, Karabük Aydınlıkevler Veteranlar, Yaşa ve Yaşat Karabük Masterler, Kardemir Yaşa ve Yaşat Veteranlar, Çankırı Veteranlar ve Şehit Uğur Akyer Bartın Veteranlar oluşturdu.

Grupları belirleyen Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu, fikstür çekimini ise 2 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirecek. Yeni sezon ilk düdüğü 26 Eylül Cumartesi günü oynanacak maçlarla çalacak.

Bu arada Batı Karadeniz Bölgesi’nde geçen sezon şampiyonluk kupası Kastamonu ve Ereğli’ye gitti. Kastamonu Veteranlar Yeşil grup, Kdz. Ereğli Zafen Men Masterler Mavi grup şampiyonu olarak kupayı müzeye götürdü.

MAVİ GRUP

Kdz. Ereğli Zafen Men Masterler

Safranbolu Veteranlar

Ereğli Veteranlar

Karabük Elif Masterler

SBD Karadeniz Ereğli Veteranlar

Devrek Karşıyaka Veteranlar

Akçakoca Veteranlar

Alaplı Veteranlar

Veli Restaurant Devrek Veteranlar

YEŞİL GRUP

Kastamonu Masterler

Karabük Aydınlıkevler Veteranlar

Yaşa ve Yaşat Karabük Masterler

Kardemir Yaşa ve Yaşat Veteranlar

Zonguldakspor Veteranlar

Çaycuma Veteranlar

Çankırı Veteranlar

Çaydeğirmeni Veteranlar

Şehit Uğur Akyer Bartın Veteranlar

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi