Süper Amatör Ligde grup aşamasının son haftasına gelindi. A grubunda Kozlu Belediyespor ile Yenimahallespor, B grubunda Gelikspor ile Çaycumaspor haftalar öncesinden Play-Off’u garantilemişti. Hesaplarını Play-Off için yapan takımlardan Kozlu ile Yenimahalle grubun son maçında karşı karşıya gelecek. Prestij açısından önem kazanan maç, aynı zamanda Play-Off’u provası olacak. Haftayı BAY geçecek Gelik ile Çaycuma grup aşamasını erken bitirdi.

Bu 4 takımın yanı sıra Play-Off’a yükselecek son iki takım, 12 Şubat Cumartesi (yarın) günü oynanacak maçlarla belli olacak. A grubunda Akınspor ile Alaplı Belediyespor, B grubunda Çaydeğirmeni Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor Play-Off için yarış halinde.

Son iki takımın belli olacağı haftada tüm maçlar aynı saatte başlayacak. 18 puanla 3’üncü sırada yer alan Akınspor, hiçbir iddiası olmayan İhsaniyespor’un konuğu olacak. Akınspor’un Play-Off’a yükselebilmesi için mutlak kazanması gerekiyor.

17 puanla 4’üncü basamakta bulunan Alaplı Belediyespor, Gülüç Belediyespor’la karşılaşacaktı fakat haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen Gülüç Belediyespor, Futbol İl Temsilciliği’ne maça çıkmayacağına dair gerekçeli dilekçe verdi. Bunun üzerine Gülüç Belediyespor-Alaplı Belediyespor maçı haftalık maç programından çıkarıldı. Oynamadan 3 puan alıp grup aşamasını 20 puanla tamamlayacak Alaplı Belediyespor, Akınspor’un İhsaniyespor önünde puan kaybetmesini bekleyecek.

A grubunda Üzülmezspor ile Gülüç Belediyespor küme düşen iki takım oldu.

B grubunda 18 puanla 3’üncü Çaydeğirmeni Belediyespor ile 16 puanla 4’üncü Çatalağzı Demirspor son hafta maçında karşı karşıya gelecek. Çaydeğirmeni’ne Play-Off için beraberlik yetiyor, Çatalağzı ekibi ise muhakkak kazanmalı.

Grupta ligden çekilen Muslu Belediyespor küme düşen ilk takım. Düşecek diğer takım, İstasyon Gemicilerspor ile Perşembe Belediyespor arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. Bu iki takımdan İstasyon Gemicilerspor 11 puanla 5’inci, Perşembe Belediyespor 10 puanla 6’ncı sırada. Çaycuma İlçe Stadı’ndaki maçta, ev sahibi Gemiciler’e ligde kalma adına beraberlik yetecek, Perşembe’nin muhakkak galip gelmesi gerekiyor.

Öte yandan, İl Hakem Kurulu üstte ve altta birbirinden kritik maçların oynanacağı grup aşamasının son haftasında görev yapacak hakemleri açıkladı.

A grubunda İhsaniyespor-Akınspor maçını tecrübeli il hakemi Eren Ferhat Çelik yönetecek. Çelik’in yardımcılarını Murat Kaskun ile Ulaş Eliçora yapacak.

B grubunda Çaydeğirmeni Belediyespor-Çatalağzı Demirspor maçına Deniz Kardaş atandı. Kardaş’ın triosunu, Arif Emre Harmanbaşı ile Emre Yılmaz oluşturdu.

İstasyon Gemicilerspor-Perşembe Belediyespor arasındaki maçta, Özcan Kılıçkeser düdük çalacak. Sinan Günaydın ile Bayram Çiv bu maçta kenar çizgide sorumluluk alacak.

12 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Yenimahallespor-Kozlu Belediyespor (Cemal Kenanoğlu, Furkan Topalahmetoğlu, Berivan Arıcan)

Saat 14.00 Kozlu sahası: İhsaniyespor-Akınspor (Eren Ferhat Çelik, Murat Kaskun, Ulaş Eliçora)

Saat 14.00 Çaydeğirmeni sahası: Çaydeğirmeni Belediyespor-Çatalağzı Demirspor (Deniz Kardaş, Arif Emre Harmanbaşı, Emre Yılmaz)

13 ŞUBAT PAZAR

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: İstasyon Gemicilerspor-Perşembe Belediyespor (Özcan Kılıçkeser, Sinan Günaydın, Bayram Çiv)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi