Yerel düzeyde en üst seviye amatör lig olan Süper Amatör Ligde futbol heyecanı Play-Off’la devam edecek. 14 takımın katılımıyla oynandığı için 7’şerli iki gruba ayrılan ligde 31 Ekim 2021 tarihinde başlayan grup aşaması 13 Şubat Pazar günü sona erdi. Grup maçları sonunda Klasman A ve B grubunda ilk 3’ü oluşturan Kozlu Belediyespor, Yenimahallespor, Akınspor, Gelikspor, Çaycumaspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor sezona Play-Off’la devam edecek.

Grup aşamasında ilk 3’e girerek Play-Off’a çıkma mücadelesi veren söz konusu takımlar, mücadelesini bundan sonraki süreçte yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig için sürdürecek.

Şampiyon takımın direkt yükseleceği Bölgesel Amatör Lige statü gereği ikinci sıradaki takıma da terfi şansı doğacak. İkinci takımın direkt mi çıkacağı, yoksa Play-Out mu oynayacağı Bölgesel Amatör Ligde bu sezon Zonguldak’ı temsil eden Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor sezon sonunda puantajdaki durumuna göre belli olacak.

Play-Off’ta ilk hafta maçları 19-20 Şubat’ta oynanacak. Cumartesi gününün tek maçında Akınspor-Gelikspor karşı karşıya gelecek. Pazar maçlarında ise, Çaydeğirmeni Belediyespor-Yenimahallespor ve Kozlu Belediyespor-Çaycumaspor karşılaşacak. 10 hafta sürecek Play-Off maratonu 3 Nisan’da sona erecek.

Ara transfer dönemini fırsat bilip kadrolarını güçlendiren takımlar, grup aşamasına nazaran Play-Off’ta daha farklı bir görüntü ortaya koyacak. Bölgesel Amatör Ligi hedef koyan takımların mücadelesi, futbolseverlere şüphesiz keyif dolu futbol yaşatacak.

YENİLGİ ALMAYAN VE EN SKORER TAKIM KOZLU

Bu arada Play-Off’ta mücadele edecek takımlardan Kozlu Belediyespor, namağlup unvana sahip tek takım. Turan Altıntaş’ın çalıştırdığı Kozlu, oynadığı 12 maçın 11’ini kazanırken, sadece 1’inde berabere kaldı. Play-Off’a namağlup unvanla çıkan Kozlu, grup aşamasında 34 puanla en çok puan toplayan, 49 golle de en çok gol atan takım oldu.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM GELİKSPOR 

Klasman B grubunda Kerem Şenel’in antrenörlüğünü yaptığı Gelikspor, topladığı 33 puanla en çok puan toplayan ikinci takım olurken, ürettiği 39 golle en skorer ikinci takım, yediği 6 golle en az gol yiyen ilk takım oldu.

En az gol yiyen takım sıralamasında Gökhan Konmuş’un takımı Çaycumaspor 7 golle ikinci, Kozlu Belediyespor 8 golle 3’üncü sırada yer alıyor. Tek haneli rakamlarda kalan bu 3 takım dışındaki Yenimahallespor, Akınspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor çift haneli rakamları gördü.

B grubu ikincisi Çaycumaspor, 27 puanla en çok puan toplayan 3’üncü takım olma başarısı gösterdi. Sarı-Lacivertliler’in ardından A grubunda 25 puan elde eden Mustafa Akdoğan yönetimindeki Yenimahallespor geliyor. A grubundaki İsmail Yalçın’ın görev yaptığı Akınspor ile B grubunda Serkan Bankoğlu idaresindeki Çaydeğirmeni Belediyespor grup aşamasını 21 puanla noktaladı.

Play-Off’ta ilk hafta proğramı şöyle:

19 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Akınspor-Gelikspor

20 ŞUBAT PAZAR

Saat 14.30 Çaydeğirmeni sahası: Çaydeğirmeni Belediyespor-Yenimahallespor

Saat 14.00 Kozlu sahası: Kozlu Belediyespor-Çaycumaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi