Bölgesel Amatör Ligde sezonun ilk Zonguldak derbisi, Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak. Yarı profesyonel ligin iki iddialı takımı, 6 yıl aradan sonra 7 Kasım Pazar günü karşı karşıya gelecek. İki takım arasında en son 10 Şubat 2016 tarihinde Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda oynanan maçı, konuk Ereğli Belediyespor 6-2 farklı kazanmıştı.

7’nci bölge, 1’inci grupta Zonguldak’ı temsil eden Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor, ikinci hafta maçında karşılaşacak. Sezonu kayıplarla açan temsilciler, kendi aralarında oynayacakları maçta ilk galibiyet peşinde koşacak.

Normalde Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanması gereken karşılaşmaya, sahadaki zemin yenileme işi çalışmalarının henüz tamamlanmaması nedeniyle Alaplı’daki sentetik zeminli saha ev sahipliği yapacak. Zonguldak derbisi olarak adlandırılan karşılaşmanın başlama saati 14.00. Derbide hangi bölge hakemlerinin görev yapacağı, yarın Bölgesel Hakem Atama Kurulu tarafından spor kamuoyuna duyurulacak.

6 YIL ÖNCE SON İKİ MAÇI EREĞLİ KAZANDI

Zonguldak temsilcileri, bu maçla birlikte 6 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım, en son 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 8’inci grupta birbirlerine rakip olmuştu. 14 takımlı grupta 1 ve 14’üncü haftalarda karşılaşan Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasındaki maçlarda Ereğli’nin üstünlüğü var.

O dönem Taner Demirbaş’ın çalıştırdığı Eflatun-Beyazlı takım, 20 Eylül 2015’te sahasındaki ilk maçı 9’uncu dakikada Barış Yılmaz’ın attığı tek golle 1-0, 10 Şubat 2016’da Kilimli’de oynanan maçı ise, 3’üncü dakikada Alihan Tezel, 47 ve 90’ıncı dakikada Ergin Ersin, 52 ve 54’üncü dakikada Fatih Tüfek, 79’uncu dakikada Ramazan Öztürk’ün attığı gollerle 6-2 farklı kazanmıştı. Kilimli’nin Ereğli karşısındaki iki golünü, 19’uncu dakikada Canberk Taşdeler ile 67’nci dakikakada Emre Can Özbay kaydetmişti.

Sezon sonu Kilimli Belediyespor’un baraj maçında Kozlu Belediyespor’a 2-0 yenilip, Süper Amatör Lige düşmesiyle bir daha karşı karşıya gelme fırsatı bulamayan iki takım, uzun aradan sonra rekabete kaldıkları yerden devam edecek.

İLK MAÇTA KAYIP YAŞADILAR

Öte taraftan, ikinci hafta mücadelesine galibiyet düşüncesiyle hazırlanan takımlar, sezonu kayıplarla açtı. Kilimli Belediyespor evinde Maltepespor’la 1-1 berabere kalırken, Ereğli Belediyespor deplasmanda Çilimli Belediyespor’a 3-0 farklı mağlup oldu.

Erhan Koç ve Faruk Bahadır gibi iki tecrübeli teknik direktörün görev yaptığı Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasındaki derbi mücadelesi, şimdiden her iki camiada da büyük bir heyecan oluşturdu. Yıllar sonra buluşacak iki ilçe takımı arasındaki karşılaşma, son dönemin en çekişmeli ve heyecan dolu maçına sahne olabilir.

İLK HAFTAYA YAKIN BİR KADROYLA OYNAYACAKLAR

Derbide Ereğli Belediyespor’un muhtemel kadrosunu Burak Onur, Doğancan Akkaya, Sercan Çekmen, Akın Karaarslan, Emre Berkan Kahvecioğlu, Artun Kütükçü, Oktay Gümüş, Murat Güneş, Fahri Eren Pamuk, Emre Aydoğan ve Sinan Uzun oluşturacak.

Kilimli Belediyespor’un muhtemel 11’inde ise Can Avcı, Volkan Batman, Ahmet Özdemir, Samet Bozkurt, Şükrü Ali Danışan, Emre Demirer, Taner Keskin, Fatih Mehmet Çakırtaş, Kudret İleri, Rıdvan Dilli ve Oğuzhan Coşkun var.

Söz konusu kadrolarda hafta sonuna kadar yapılacak taktik antrenmanlardaki performansa göre bir-iki değişiklik olabilir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi