Alaplı Belediyespor’un golcü futbolcusu Mustafa Gürbüz, son 3 sezonda Uşak, Denizli ve Balıkesir’de peş peşe yaşadığı Süper Amatör Lig şampiyonluklarına bir yenisini daha eklemek istiyor.  

SÜPER Amatör Ligde mücadele eden Alaplı Belediyespor’un 26 yaşındaki golcü oyuncusu Mustafa Gürbüz’ün gözü peş peşe 4’üncü şampiyonlukta. 15 yıllık futbol geçmişi bulunan ve son 3 sezonda Uşak, Denizli ve Balıkesir’de 3 şampiyonluk yaşayan şampiyon forvet, şampiyonluklar serisini bu sezon Alaplı Belediyespor’da sürdürmek istiyor.

2012 yılından bu yana 8 sezonluk il dışı serüveninin ardından bu sezon başında Balıkesir Gönen Belediyespor’dan Alaplı Belediyespor’a transfer olan Mustafa Gürbüz, sarı-mavili forma altında başarılı bir ilk yarı geçirdi. 11 hafta süren maratonda Çaydeğirmeni Belediyespor (2), İstasyon Gemicilerspor (2), Kilimli Belediyespor (1), Yenimahallespor (1) ve Çaycumaspor (1) maçlarında toplam 7 gole imza atan Mustafa, ayrıca yaptığı 4 asistle hem skora, hem de takıma önemli katkılar sağladı.

Şampiyonlukları seriye bağladı

ALAPLI Belediyespor’un golcüsü, Alaplı Belediyespor öncesi forma giydiği 3 takımda yaşadığı peş peşe şampiyonluklarla kariyerinin en parlak dönemlerini yaşadı. Şampiyonluk serisine ilk 2016-17 sezonunda Uşak Vefaspor’da başlayan Mustafa, ardından 2017-18 sezonunda Denizli Tavas Birlikspor, 2018-19 sezonundan da Balıkesir Gönen Belediyespor’da Süper Amatör Lig şampiyonlukları yaşadı.

Son 3 sezonda gittiği her takımda şampiyonluk kupası kaldıran golcü futbolcu, bu sezon formasını giydiği Alaplı Belediyespor’da yine şampiyonluk peşinde koşuyor.

İlk yarıyı 25 puanla ikinci sırada tamamlayan Alaplı ekibinin değişilmez ismi olan Mustafa’nın hedefi; 4’üncü Süper Amatör Lig şampiyonluğu. Bu hedef yolunda takıma daha fazla katkı sağlamak için ilk yarıdan daha başarılı bir ikinci yarı geçirmek isteyen sarı-mavili golcü, gol ve asist sayısını yukarılara taşıyıp hem gol krallığında, hem de puantajda liderliği ele geçirmeyi arzu ediyor.  

"Şampiyonluk şansımız çok yüksek"

Alaplı Belediyespor’da adı “şampiyon golcü”ye çıkan Mustafa, ilk yarıyı liderin 1 puan gerisinde tamamladıklarını, ikinci yarıda şampiyonluğun en büyük favorisi olduklarını anımsatarak, “Son 3 sezonda 3 şampiyonluk futbol kariyerim adına önemli bir başarı. Hedefim üst üstte 4’üncü şampiyonluk. Şampiyonluğu uzak görmüyorum. İlk yarıyı liderin sadece 1 puan gerisinde tamamladık. Şansımız oldukça yüksek. İkinci yarıda az hata ve minimum puan kaybıyla mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Takım halinde sadece bu hedefe odaklanmış durumdayız” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi