2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor, kongrenin hemen ardından transfere yoğunlaştı. İşe ilk iç transferden başlayan yönetim, geçen sezonun iskeletini oluşturan futbolcularla temasa geçti.

İlk etapta Haluk Türkeri, Emre Kara, Aykut Emre Yakut, Hakan Çevik, Hüseyin Yılmaz ve Berkan Akdeniz’i kadroda tutmak isteyen Zonguldak Kömürspor, söz konusu futbolcularla dünden bu yana görüşme halinde. Sezonun sona ermesinin ardından Almanya’da yaşayan ailesinin yanına giden Haluk Türkeri’yle telefon yoluyla ön temas kurularak teklif iletildi.

Rakamlarda anlaşma sağlanamadı

Zonguldak Kömürspor yönetimi, oluşturulan bütçe dahilinde golcü futbolcuya 1 yıllık sözleşme karşılığında vermeyi uygun gördüğü rakamı net bir şekilde sundu. Fakat yönetimin önerdiği rakam ile tecrübeli forvetin kafasındaki rakam arasında fark oluşunca, söz konusu transferde olumlu bir neticeye varılamadı. Olumsuz geçen ilk görüşmenin ardından iki taraf da düşünmek için birbirlerinden süre istedi. Haluk’a önerilen yıllık ücret, 3 Temmuz Cumartesi (yarın) yapılacak yönetim kurulu toplantısında bir kez daha masaya yatırılacak.

Haluk transferiyle ilgili kesin sonuç, önümüzdeki hafta futbolcuyla yapılacak ikinci görüşmenin ardından netlik kazanacak.

Orta yol bulunmalı

Kısa sürede forma giydiği Zonguldak Kömürspor’a çabuk uyum sağlayan, üst seviye sezon performansı sergilediği kırmızı-lacivertli takımda kalmak isteyen fakat bunun için şartların olgunlaşmasını bekleyen 10 numara ile yarım sezonda yüksek verim aldığı golcüyü takımda tutmak isteyen yönetimin, önümüzdeki hafta içinde kulübün menfaatleri doğrultusunda rakamlarda ortayı bulup transferi iyi yönde sonuçlandırması bekleniyor.

Anlaşma sağlanmazsa kayıp olur

Haluk Türkeri, eğer yönetimle maddi konularda anlaşma sağlanamazsa Zonguldak Kömürspor defterini kapatıp başka kulüplerden gelecek teklifleri değerlendirmeye alacak. Bu durumda Kırmızı-Lacivertli yönetim, yeni bir forvet macerasına atılıp golcü transferi yapmak zorunda kalacak.

Geçen sezon devre arasında geldiği Zonguldak Kömürspor’da yarım sezonluk performans sergileyen Haluk, attığı 9 golle 11 puan kazandırarak takımın ligde kalmasında önemli rol oynamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi