İlk yarıda 18 maçta üretilen gol sayısı 18... Bunun sadece 4’ü forvetlerden geldi... Bu sayı çok düşük. Zaten maç başına gol ortalamasının 1 olması bunun en büyük göstergesi.

Devre arası hazırlık çalışmaları için Çaycuma’da kampa giren Zonguldak Kömürspor, gol sorununu çözmek için arayış içinde. Yönetim, takımı skora taşıyacak forvet transferini öncelikli sıraya koyarak temaslarını sıklaştırdı.

Zonguldak Kömürspor’un ilk yarıda gol umudu Sinan Uzun ile Tezcan Gökmen’di. Sinan 16’sı ilk onbir 18 maçta bin 430 dakika süre alırken, Tezcan 2’si ilk onbir 11 maçta 223 dakika oynadı. İki forvetin rakip ağlara attığı gol sayısı sadece 4. Bunlardan 2’si Sinan’ın, 2’si Tezcan’ın.

Forvetlerin gol performanslarının çok zayıf olması skora olumsuz yönde etki etti. Gol atamayan haliyle skor da üretemeyen Kömürspor, çok sayıda maçı bu sebepten ötürü ya golsüz berabere bitirdi, ya da mağlup oldu.

Takım, 18 maçta rakip ağlara 18 gol atarken, maç başına 1 gol ortalamasıyla oynadı. Bu maçların sadece 10’unda gol üreten Kömürspor, İnegölspor, Ankara Demirspor, Sancaktepe FK, Amed Sportif, Erzincanspor, Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer, Manisa FK olmak üzere 8 maçta gol sessizliği yaşadı.

FORVET TRANSFERİ MECBUR HALE GELDİ

İlk yarıda eleştiri konusu olan Sinan Uzun, devre arasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor’la yollarını ayırdı. Uzun’a rağmen forvet ihtiyacı hisseden Lacivert-Kırmızılı takımın, yaşanan ayrılık üzerine forvet olması artık hepten mecbur hale geldi. Teknik sorumlu Barış Şeref’in transfer listesi içinde olan forvet, yönetim tarafından öncelikli sıraya konuldu. Forvet transferini biran evvel bitirmek isteyen Kömürspor yönetimi, ardından ekonomik şartlar elverirse diğer transferlere yönelecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi