Beyaz grup ekibi ilk 5 haftayı 3’ü deplasman, 2’si iç saha maçıyla geçirdi. Bu maçlarda en çok gol problemi kendini gösterdi. Öyle ki takım 5 maçın sadece 2’sinde gol bulabildi, 3’ü ise sessiz geçildi. Gol sessizliği skora 10 puan kaybı olarak yansıdı.

Zonguldak Kömürspor’da gol sessizliği dikkat çekici noktaya geldi. Tek forvet üzerinden strateji geliştiren Beyaz grup ekibi, meşin yuvarlığı çerçeveyle buluşturmakta epey bir zorlanıyor.

33 kişilik futbolcu kadrosu oluşturan Zonguldak Kömürspor, savunma ve orta alanda alternatifi bol futbolcu topluluğuna sahip. Fakat bunu forvet pozisyonu için söylemek mümkün değil. Teknik direktör Mustafa Dalcı’nın elinde bu mevki için sadece iki futbolcu var. Biri Sinan Uzun, diğeri Tezcan Gökmen. Forvet hattında alternatifsiz bir kadro oluşturulması Zonguldak Kömürspor’a Ocak ayındaki ara transfer dönemine kadar bir hayli sıkıntı yaşatacak gibi duruyor.

Hocanın Tezcan Gökmen’e güveni yok, Sinan Uzun alternatifsiz çok rahat!

REKABETİN OLMADIĞI YERDE BAŞARI ARAMA!

Mustafa Dalcı, Kömürspor’da 4’üncü sezonuna giren genç Tezcan’a 5 maçın 2’sinde sadece 27 dakika şans tanıdı. İnegölspor maçında 13, Niğde Anadolu FK maçında 14 dakika forma giyen, Ergene Velimeşespor, Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK maçlarında kadroda yer almasına rağmen oyuna alınmayan Tezcan, dolayısıyla kendisini yeteri kadar gösterme fırsatı bulamadı.

Hoca dolayısıyla tek alternatif olarak Sinan’ı, İnegölspor, Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe, Ankara Demirspor ve Sancaktepe’yle oynanan maçlarda ilk 11’de görevlendirdi. Bu maçlarda toplam 404 dakika süre alan Sinan, rakip ağları sadece 3’üncü haftada 2-1 kazanılan Niğde Anadolu FK maçında havalandırabildi. Kırmızı-Lacivertli forvet, diğer 4 maçta ise gol suskunluğu yaşadı. Takımın Niğde Anadolu FK ve Ergene Velimeşe maçlarında kaydettiği diğer iki golde Emre Kara ile Batuhan Yılmaz’ın imzası var. İnegölspor, Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK maçlarında maalesef gol atma başarısı gösterilemedi.

Forvet hattında alternatifsiz bir kadro oluşturulmasının sıkıntılarını çeken Zonguldak Kömürspor’un bu bölgeye ara transfer dönemine kadar takviye yapması mümkün değil. Haliyle teknik direktör Dalcı, ya mevcut forvet Sinan ve Tezcan’ın performansını yükseltip daha fazla verim almaya çalışacak, ya da takım içinden skorer yeni bir forvet oyuncusu bulacak.

Eğer ligin henüz başında takımda kendini gösteren gol problemine çözüm bulunmazsa, Zonguldak Kömürspor taraftarı skor başarısızlıkları görmeye devam edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi