Sezona kötü bir başlangıç yapan Zonguldak Kömürspor, Akhisarspor ve Pendikspor’la oynadığı maçlarda galip gelemediği gibi kalesinde 4 gol gördü. Sezonun ilk iki maçı itibariyle yenilen goller, 1 numaralı mevki ve savunma hattında kırmızı alarma neden oldu. Teknik direktör Cafer Aydın, hafta boyunca yapılacak antrenmanlarda bu bölgelerde yaşanan aksaklıklar ve hatalar üzerinde duracak.

Kadro yapısı itibariyle geçen sezona göre daha iyi durumda olan Zonguldak Kömürspor, buna rağmen ilk iki haftayı puansız geride bıraktı. Aslında her iki maçtan da puan ya da puanlar alınması içten bile değildi. İlk hafta Akhisarspor karşısında 80 dakika 0-0 giden maçta savunmada yapılan bireysel hata sonucu kalesinde golü gören Zonguldak Kömürspor, en kötü 1 puan alabileceği maçı puansız noktaladı.

Peşine Pendikspor’la oynanan maç, hakemin bariz hataları nedeniyle ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı. 3-2 biten maçta uzatmalarda atılan fakat ofsayt gerekçesiyle iptal edilen net gol, Zonguldak ekibini mutlak 1 puandan etti. Yenilgi her ne kadar hakem hatalarına bağlanılsa da ortada 3 gol gerçeği var.

Skor tabelası ve kalesinde şansız ilk iki hafta geçiren Zonguldak Kömürspor, hak etmediği halde 2’de 0’lık başlangıçla puansız 6 takım arasında yer alıyor. Yenilgilerin başlıca faktörü kesinlikle yenilen goller. Grupta ikinci hafta itibariyle en fazla gol yiyen 3 takımdan biri olan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle de eleştirilere sebep oldu.

Savunma hattında yapılan bireysel hatalar yüzünden kalesinde sıkıntılar yaşayan Zonguldak Kömürspor, biran evvel bu hataları en aza indirgeyerek gol yeme alışkanlığından kurtulmalı. Rakip kim olursa olsun kalenin gole kapalı olacağı her dakika Zonguldak Kömürspor’u puan ya da puanlara çok yaklaştıracak. Dolayısıyla hafta sonu Uşakspor maçında hem savunma, hem de kale, üst düzey konsantrasyonla oynamak zorunda. Kırmızı-Lacivertli takım, Uşakspor’dan gol yemediği halde galip gelme şansını artıracak. Zaten iki maçlar yenilgi serisinin ardından iç sahada oynanacak maçın mutlak kazanılması gerekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi