İlk yarıda forvet pozisyonunda 4 farklı futbolcuyla oynayan Zonguldak Kömürspor, 18 takımın yer aldığı grupta en fazla gol atan takımlar sıralamasında 20 golle 8’inci basamağı paylaşıyor. 17 maç üzerinden yapılan değerlendirmeye göre maç başına 1,2 gol ortalamasıyla oynayan Zonguldak Kömürspor, 6 maçta gol suskunluğu yaşarken, 5 maçta gol atmasına rağmen mağlup oldu.

Kırmızı-Lacivertli takımda Atilla Yıldırım, Tuğrul Başkan, Berat Vardal ve Yiğit Karaman forvet pozisyonunda görev aldı. Bu futbolculardan Atilla Yıldırım 15 maçta bin 27 dakika, Berat Vardal 11 maçta 269 dakika, Tuğrul Başkan 7 maçta 374 dakika, Yiğit ise 1 maçta 12 dakika süre aldı. Tuğrul ile Yiğit görev aldıkları maçlarda gol sessizliği yaşarken, Atilla 4, Berat 2 golle takıma katkı sağladı. Henüz devre olmadan yolların ayrıldığı Tuğrul ile Berat’ın gönderilmesiyle oluşan boşluk, ara transfer döneminde yapılacak transferle doldurulacak.

Forvet oyuncuları Atilla ve Berat’ın dışında Hakan Çevik (3), Aykut Emre (2), Ercüment Eray Ataklı (2), Rıdvan Bingöl, Şahinali Terzi, Osman Paşa Zorlu ve Emre Kara 1’er golle skora katkıda bulunan diğer isimler oldu. Bu futbolculardan Hakan ile Osman Paşa stoper pozisyonunda görev alıyor. Özellikle Hakan, savunmada görev almasına rağmen attığı 3 golle, takımda en fazla gol atan ikinci isim oldu. Osman Paşa ise, Isparta 32 Spor’la oynanan ilk yarının son maçında forvet sorumluluğu üstlendi, performansı ve attığı golle değme forvetlere taş çıkarttı.

6 MAÇ GOL SUSKUNLUĞUYLA GEÇTİ

Zonguldak Kömürspor ilk yarıda oynadığı 17 maçın 11’inde gol atma başarısı gösterirken, 6’sında maalesef gol üretemedi. Gol sessizliğiyle geçilen maçlarda Akhisarspor’a 1-0, Uşakspor’a 1-0, Pazarspor’a 3-0, 1928 Bucaspor’a 2-0 mağlup olundu, Amed Sportif ve Tarsus İdmanyurdu’yla berabere kalındı.

Gol atmasına karşın Zonguldak Kömürspor, Pendikspor’a 3-2, Şanlıurfaspor’a 4-2, Kırklarelispor’a 2-1, 24 Erzincanspor’a 4-1 yenildi, sadece Ankara Demirspor’la 2-2 berabere kalarak puan sevinci yaşadı.

GOLLER 3’ER PUANLA KARŞILIK BULDU

Kırmızı-Lacivertli takım, rakip ağları havalandırdığı maçların 6’sında attığı gollerin karşılığını 3’er puanla aldı. Bu maçlarda Elmas, Kırşehir Belediyespor’u 2-0, Nazilli Belediyespor’u 1-0, Eskişehirspor’u 3-1, Karacabey Belediyespor’u 2-1, 1922 Konyaspor’u 2-1, Isparta 32 Spor’u 2-1 mağlup etti.

GOL SIKINTISINA ÇÖZÜM BULUNMALI

Maç başına 1,2 gol ortalamasıyla oynayan Zonguldak Kömürspor’un, ikinci yarıda üst sıralarda yer bulabilmesi için bu ortalamayı yukarıya çıkarması gerekiyor. 11 maçta gol atma başarısı göstermesine rağmen bunların sadece 6’sından galibiyet çıkaran kırmızı-lacivertli takım, mağlup olduğu 5 maçta attığı gollere karşılık olarak kalesini gole kapalı tutamadı. Hal böyle olunca atılan gollerin hiçbir değeri kalmadı.

Gollerin puana dönüşmesi için yenilen gol sayısında da düşüş yaşanması gerekiyor. Üretilen 20 gole karşılık 26 gol yenilmesi, ortaya büyük bir puan dengesizliği çıkarıyor. Maç başına 1 golün üzerinde oynayan takımın puan olarak 21’de kalması ortaya çıkan puan dengesizliğinin açık göstergesi.

İkinci yarı öncesi gole dayalı planlama içine giren Zonguldak Kömürspor, gol problemini yeni forvet transferiyle çözmek istiyor. Gole yönelik forvet arayışlarını sürdüren kırmızı-lacivertli takım, 3 Ocak’ta başlayacak devre arası kampına kadar transferi sonlandırıp önemli bir sorunu ortadan kaldırmayı düşünüyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi