28’inci hafta sonunda koronavirüs engeline takılan 2. Ligde, futbol kadar gol krallığı yarışı da şimdilik heyecanını yitirdi. Lig ertelendiğinde 20’şer golle Beyaz grupta Serdar Deliktaş, Kırmızı grupta Tayyip Kanarya ilk sırada yer alıyordu. Zonguldak Kömürsporlu Mehmet Gürkan ise 14 golle Beyaz grup 4’üncüsüydü.

Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta ertelenen futbol gündemden iyice düştü. Sağlığı ilk planda tutan futbol camiası, salgından korunmak için tedbir amaçlı haftalardır evlerinde izole olmuş durumda. En erken Haziran ayı başında başlayacak olmasına rağmen futbol, eskisi kadar pek heyecan verici olmayacak. Maçlar seyircisiz oynanacağından dolayı tribüne ve futbola olan özlem devam edecek. Futbolseverler, takımlarını yine evlerinden doğru takip edebilecek.

Uzun aradan sonra Haziran'da start futbolla birlikte hem takım, hem de futbolcular arasındaki rekabet yeniden başlayacak. Şampiyonluk, play-off ve düşme potasındaki yarış, kendini gol krallığında da gösterecek.

20'şer golle ilk sıradalar

Bu kategoride futbolcular arasındaki yarış dikkat çekici. Koronavirüs salgını nedeniyle 28’inci hafta itibariyle duran bu yarış, Haziran’da 29’uncu haftayla yeniden başlayacak.

Peki; gol krallığı yarışında kimler var? Lig ertelendiğinde 20’şer golle Beyaz grupta Manisa Futbol Kulübü’nden Serdar Deliktaş, Kırmızı grupta ise Bandırmaspor’dan Tayyip Kanarya ilk sırada yer alıyordu.

Zonguldak Kömürsporlu golcü zorluyor

Bu iki golcüyü takip eden futbolcuların gol sayıları da fena değil. Beyaz grupta lider Samsunspor’dan Bahattin Köse 19 golle ikinci sırada yer alırken, Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı 15 golle üçüncü basamağı oluşturuyor. Grupta dördüncülük Zonguldak Kömürspor’un golcüsü Mehmet Gürkan Öztürk’e ait. 14 golü bulunan Öztürk’ün hedefi; 20 gol ve üzerine çıkıp sezonu ilk 3’ün içinde bitirmek.

Kırmızı-Lacivertli golcü, 28 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıkarken, bu maçların 20’sinde 90’ar dakika sahada kaldı, toplamda 2 bin 356 dakikalık performans ortaya koydu. 9 numara, bu maçların 13’ünde gol atma başarısı gösterdi.

Kömürsporlu forvet, ilk yarıda Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Hekimoğlu Trabzon (1), Şanlıurfaspor (1), Pendikspor (1), Tarsus İdmanyurdu (1) ve Afyonspor (1), ikinci yarıda ise Manisa FK (2), Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Çorum FK (1), Şanlıurfaspor (1) ve Samsunspor (1) maçlarında gol sevinci yaşadı.

Kırmızı grup golcülerinde ise ikinci sıra, Vanspor’dan 18 gole sahip Batuhan Er’e ait. Ankara Demirspor’dan eski Zonguldak Kömürsporlu Tahir Babaoğlu 17 gollü üçüncü sırada yer alırken, Kastamonuspor’dan İlyas Çakmak 15 gollü dördüncü, Tuzlaspor’dan Batuhan Karadeniz, Sakaryaspor’dan Berk İsmail Ünsal ve Kastamonuspor’dan Metincan İnci 14’er golle beşinci sıranın sahibi.

Lig başladığında yarışına kaldıkları yerden yeniden başlayacak olan 2. Lig golcüleri, kalan 6 haftalık bölümde atabildikleri kadar gol atıp “2019-2020 futbol sezonu gol kralı” tacını takmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi