2. Lig Kırmızı grupta 17’nci haftaya deplasman galibiyetiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, Play-Off yolunda avantajını artırdı. Kırmızı-Lacivertli takım, 27 puanlı Ankara Demirspor, Serik Belediyespor ve Vanspor’la aynı puana sahip olurken, sadece genel averaj yönünden eksi durumda. Elmas, maç başına puan ortalaması gibi genel averajı da yukarıya çıkarırsa puantajda iki-üç basamak birden sıçrama yapacak.

Haftaya 24 puanla 10’uncu sırada giren Zonguldak Kömürspor, üstteki rakipleri Serik Belediyespor ile Ankara Demirspor’un mağlup olduğu haftayı çok iyi değerlendirdi. Düşme potasında yer alan Uşakspor deplasmanında galibiyet peşinde koşan Zonguldak ekibi, istediği 3 puana 3 golle ulaştı. Bu galibiyetle ligde iki, deplasmanda 1 maçlık galibiyet suskunluğuna son veren Zonguldak Kömürspor, puan tablosunda 6’ncı Ankara Demirspor, 7’nci Serik Belediyespor, 8’inci Vanspor FK ile puan puana geldi. Ayrıca 5’inci 1461 Trabzon ile puan farkı 3, 4’üncü Karacabey Belediyespor’la ise 4’e düştü. Oluşan tablo doğrultusunda Kırmızı-Lacivertli takım, Play-Off yarışında avantaj oranının yukarıya çıkardı.

PUAN ORTALAMASI 1.5’E ÇIKTI

Uşakspor karşısında alınan galibiyet, Zonguldak Kömürspor’un maç başına puan ortalamasını da yukarıya çıkardı. Bir ara 1.2’lere kadar düşen puan ortalaması, 17’nci hafta itibariyle 1.5’e çıktı. Bucaspor beraberliğinin peşine gelen Uşakspor galibiyetiyle giderek yükselen bir ivme yakalayan Zonguldak Kömürspor, ilk yarı sonuna kadar oynayacağı iki maçı da kazandığı takdirde, maç başına puan ortalamasını 1.7’ye taşıyacak. Bu ortalama, ikinci yarı öncesi Kırmızı-Lacivertli takımı sıralamada iyi bir seviyeye çıkaracak.

33 PUAN NEDEN OLMASIN

İki maçta 4 puanla son iki haftayı yenilgisiz geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 18 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar Balıkesirspor’la iç sahada, Pazarspor’la deplasmanda karşılaşacak. Biri 16’ncı sırada, diğeri son basamakta yer alan rakipler karşısında alınacak galibiyetler, Zonguldak Kömürspor’u ilk yarı sonunda 33 puana taşıyacak. Bu hedefe ulaşılması halinde, Zonguldak temsilcisi 2013-2014 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde en iyi ilk yarı rakamlarını tutturmuş olacak. Elmas’ın ilk yarılar itibariyle bugüne dek maksimum ulaştığı puan rakamı 23.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi