2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü, madenci forması projesi kapsamında destek turlarını sürdürüyor. Proje ekibi Hakan Hürfikir ile Şükrü Öztürk’ün bugün ki durağı Genel Maden İşçileri Sendikası’ydı. Kırmızı-Lacivertli yönetim, Sendika Başkanı Hakan Yeşil’i makamında ziyaret ederek, arkasında isminin yazılı olduğu özel formayı takdim etti. Bu sırada projenin amacı ve bugüne kadar yapılan satışlar hakkında Yeşil’e bilgiler aktarılırken, forma satışı konusunda destek istendi.

Sayı belirtmedi ama “elimizden geleni yapacağız” dedi

Bu istek üzerine Başkan Hakan Yeşil, madenci formasının kendileri için büyük bir anlam içerdiğini belirterek, “Kulüp yöneticilerimiz Zonguldak Kömürspor ve madenciler için anlamlı olan formayı bize takdim ettiler. Son maçta da bu formayla sahaya çıkmışlardı. Zonguldak Kömürspor madenciyle özdeşleşmiş bir kulüp. Madencilerle birleşimi ve bağı çok eskiye dayalı. Bu bağ oldukça da kuvvetli. Biz de her dönem olduğu gibi Zonguldak Kömürspor’umuza destek çıkmaya çalışıyoruz. Elimizden ne geliyorsa  yapacağız” dedi.

Başkan Yeşil, “Kaç adet formayla destek olmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Bu konuyu yönetim kuruluyla görüşeceğiz. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde cevap verdi.

Yeşil’in ardından Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk söz aldı, projede gelinen noktaya değindi. Formalara ilgi, alakanın memnun edici düzeyde olduğuna vurgu yapan Öztürk, “Destek turlarımız devam ediyor. Bugün Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’e formasını takdim ettik. Bu esnada Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’nin kulüp ve forma projesi için yaptığı çalışmayı anlattık. Bu konuda sendikaya yük getirmeyeceğini, tüm çalışanlara şart koşmadan gönüllülük esasına dayanan satın alma işi olacağını ifade ettik. Başkanımız da gerekeni yapacaklarını belirtti. Sendika, Zonguldak’ın gözbebeği. Maden işçilerimiz bizim gözbebeğimiz. Kendilerine kulüp adına şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öztürk, destek turlarının belediye ve siyasi il başkanları, kurum müdürleri nezdinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi