ZONGULDAK’ta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde Personel ve Tahakkuk Şube Müdürü Ali Akkaya, 41 yıldır başarıyla sürdürdüğü görevinden emekli oldu. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve mesai arkadaşları, Akkaya için veda töreni düzenlendi. Tören, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirildi.

1979 yılından bu yana Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan Ali Akkaya, asli görevinin yanı sıra sporun çeşitli kademelerinde yer aldı. Memuriyet hayatı boyunca saygın bir kişilik kazanan, hem meslektaşları, hem de spor camiası tarafından sevilen bir sima haline gelen Akkaya, 41 yıllık görevini 3 Nisan Cuma günü itibariyle sonlandırdı. Yaş haddinden dolayı emeklilik kararı alan Akkaya, hayatının bundan sonraki bölümünü emekli bir devlet memuru olarak geçirecek.

Veda töreniyle uğurlandı

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve mesai arkadaşları, Ali Akkaya’yı memuriyetinin son gününde yalnız bırakmadı. Akkaya için çalışma odasında veda töreni düzenlendi. Törende, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyuldu.

Mutluluk ve burukluğu bir arada yaşayan Ali Akkaya duygularını “1979 yılından bu yana Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün içindeyim. Bugüne kadar farklı görevlerde bulundum. En son Personel ve Tahakkuk Şube Müdürü unvanı altında emekliye ayrılıyorum. Memurluk hayatımız buraya kadarmış. Görevim süresi boyunca dostça, arkadaşça, kimseyle küskün kalmadan çalışmaya gayret gösterdim. Herkes işinin bilincinde olsun. Zaten bu işi bu düşünceyle yaparsanız başarılı olursunuz. Benden sonra bu görevi devralacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Mutluluk ve burukluğu bir arada yaşıyorum. Mutluyum çünkü Allah bana emekli olmayı nasip etti. Buruğum çünkü yıllardır beraber çalıştığım sizlerden ayrılıyorum. Sizlere tavsiyem işinizi severek ve düzgün bir şekilde yapın. Hepinize Allah’a ısmarladık diyorum. Kalın sağlıcakla.” şeklindeki ifadeleriyle dile getirdi.

Gençlik Spor İl Hakan Yüksel ise, Ali Akkaya’ya Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Zonguldak sporuna verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, “2001’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladığımda Ali abi buradaydı. Kendisi, o günden bu yana bilgisine başvurduğumuz, destek gördüğümüz, her şeyi paylaşabildiğimiz bir abimiz. Devlet terbiyesi ve adabıyla örnek gösterilecek bir kişidir. Ali abiyi hep bu yönüyle hatırlayacağız. Devlet kurumlarında devlet terbiyesi ve adabı önemli ve bir o kadar da farklıdır. Ben, işimi her zaman kendisini örnek alarak sergilemeye çalıştım. Kendisi uzun yıllardır bu camianın içinde. Hem kuruma, hem de spora büyük hizmetleri oldu. Allah bize de bu günleri görmeyi nasip eder. Ali abinin bize öğrettiği değerler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Başarılı çalışmalarından dolayı kendisini kutluyor, bundan sonraki yaşamı için sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi