*** Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün Aralık 2020’de hayata geçirdiği madenci forması projesinde 3 aylık süre geride kaldı. Bu sürede 3 bine yakın forma satılarak kulübe önemli ölçüde maddi girdi sağlandı. Hedef kısa sürede 6 bin 700 rakamına ulaşmak. Sezon sonuna kadar hedeflenen rakam ise 10 bin.

2. Lig Beyaz grup ekibi Zonguldak Kömürspor Kulübü tarafından şehit madenciler anısına yaptırılan madenci formaları kapış kapış gidiyor. 100 TL değerindeki formalardan şuana kadar Zonguldak'ın yanı sıra il ve yurt dışı olmak üzere 3 bine yakın forma satıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden şehidinin tek tek adını taşıyan madenci formalarının satışı tüm hızıyla sürüyor. Maden şehitlerinin adını yaşatmak ve kulübe maddi gelir sağlamak amacıyla bastırılan özel madenci formalarına Zonguldak, il ve yurt dışından yoğun talep var. Kulüp, bu talepleri proje ekibinde yer alan Hakan Hürfikir ve Şükrü Öztürk aracılığıyla karşılıyor. Ayrıca Merkez Çarşısı’nda Hidayet Yılmaz’ın işletmeciliğini yaptığı Baran Spor Mağazası da hem elden, hem de kargo yoluyla talepleri değerlendiriyor.

Elden satışların dışında toplu sipariş usulü satışların da devam ettiği forma projesi kapsamında Hürfikir ile Öztürk ikilisi, kısa bir süre önce belediye ve siyasi il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar nezdinde başladığı destek turlarını Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Müdürlüğü’yle sürdürdü.

Daha önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü’yle yapılan temaslar neticesinde gündeme gelen forma desteği bugün olumlu yönde neticelendi. İl Müdürü Hakan Yüksel ve Devrek Yurt-Kur Müdürü Zafer Can’ın girişimleri neticesinde Gençlik Spor ailesi ve Kredi Yurtlar Müdürlüğü çalışanlarına toplamda 100 adet formanın satışı sağlandı.

Kömürsporlu yöneticiler, bu destek üzerine Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Yüksel’e, arkasında isminin yazılı olduğu özel madenci forması jestinde bulunulurken, desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi