Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte geleceğe dair yeni bir eğitim planlaması içine giren öğrenciler, Yükseköğretim Kontenjanları ve Tercih Kılavuzu’nun yayımlanmasının ardından ilgi duydukları eğitim alanlarına göre tercih işlemlerine başlayacak.

Kariyer planlamasını Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) üzerine kuran öğrenciler, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) başta olmak üzere farklı illerde eğitim veren üniversiteler tarafından düzenlenecek 2022-2023 Akademik yılı Özel Yetenek Sınavı’na girecek.

Öğrenciler, genel beceri ve koordinasyona yönelik yapılacak sınavda özel olarak hazırlanan parkurda zamanla yarışacak. Farklı farklı istasyonlarda beceri ve koordinasyona dayalı sınavı başarıyla geçenler, kontenjan sayısı ve branşa göre Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na yerleştirilecek.

Bu doğrultuda kentte 2010 yılından bu yana kurumsal bir kimlikle hizmet veren Karaelmas Akademi, Ağustos ya da Eylül ayında yapılması planlanan özel yetenek sınavı için eğitim çalışmalarına başladı. Alanında profesyonel antrenör ve eğitmenler eşliğinde beceri ve koordinasyon ağırlıklı çalışmalarla gençleri zorlu sınava hazırlayan Akademi, geride kalan 12 yılda tam 10.000 gence sınav kazandırdı. Bu sayının büyük bir bölümünü BESYO öğrencileri oluşturuyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde de her zaman ki gibi kazandırmaya devam edecek olan Karaelmas Akademi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü tercih etmeyi düşünen öğrencilerle dolup taştı. Kadın-erkek çok sayıda öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklanır açıklanmaz soluğu Karaelmas Akademi’de alarak beceri ve koordinasyon üzerine kurulan parkur eğitimlerine başladı.

Haftanın belirli gün ve saatlerinde uygulanan eğitimlerle birlikte beceri ve yeteneklerini geliştiren öğrenciler, sınav tarihine kadar uygulanacak eğitim programlarıyla zorlu sınav etabına hazır hale gelecek.

POLİS VE JANDARMA BÖLÜMÜNÜ DÜŞÜNENLER

İÇİN DE EĞİTİM UYGULAMASI VAR

Karaelmas Akademi, BESYO’yu düşünen öğrencilerin yanı sıra yine Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna bağlı olarak alım gerçekleştirecek olan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Jandarma Meslek Yüksek Okulu (JMYO) için de eğitim uygulaması başlatacak.

Söz konusu iki meslek kolu için belirlenen özel yetenek sınavı dahilinde YKS’den baraj ve üzerinde puan alan gençler, özel parkur testinde ter dökecek. BESYO’ya göre daha farkı istasyonlarının yer aldığı parkuru eğitim almadan geçmek pek mümkün değil. Bu doğrultuda gençlere yüzde 100 sonucun alındığı parkur eğitimi veren Karaelmas Akademi, beceri ve koordinasyona yönelik hazırladığı eğitim programlarıyla gençleri sınava hazır hale getirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi