Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir ayağı Zonguldak’ta düzenlenen U18 Gençler Futbol Şampiyonası yarın başlayacak. Ankara, Sakarya, Düzce, Bartın ve Bolu’dan 6 takımın katılacağı şampiyona 3 gün sürecek. Fener sahasında oynanacak müsabakalar sonunda Zonguldak birincisi olan takım, şampiyonada ikinci kademeye yükselecek.

Türkiye geneli 75 ilden 116 takımın mücadele etme hakkı olduğu U18 Gençler Türkiye Şampiyonası’nın Zonguldak ayağında Ankara Başkent Edaşspor, Ankara Gölbaşı Belediyespor, Sakarya Akyazı Akınspor, Düzce Pırpır Gençlik ve Spor, Bolu Kıbrıscıkspor ve Bartın Gençlerbirliğispor yer alıyor.

Söz konusu 6 takım, bugün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında çekilen kurada 3’erli iki gruba ayrıldı. Kurada ayrıca 3 günlük maç fikstürü de belli oldu. Kura çekiminde, Spor Hizmetleri Spor Şube Müdürü Serkan Keleş, Gençlik Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Ahmet Birdal, İl Hakem Kurulu Hakem atama sorumlusu Erol Demir, TFFHGD Başkan Yardımcısı Osman Özdemir, Saha Komiserleri Dernek Başkanı Bülent Tuna ve kulüp temsilcileri hazır bulundu.

Tek tek söz alan Taban Birlikleri temsilcileri, maçların fair-play ruhuna yakışır ve centilmence geçmesi temennisinde bulunurken, tüm takımlara başarı dileği iletildi.

Temennilerin ardından kura çekimine geçilirken, Ankara Başkent Edaşspor, Bartın Gençlerbirliğispor, Sakarya Akyazı Akınspor A grubuna, Ankara Gölbaşı Belediyespor, Düzce Pırpır Gençlik ve Spor ve Bolu Kıbrıscıkspor B grubuna düştü.

Tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak maçlar yarın başlayacak. Fener sahasındaki maçların ilki, B grubunda saat 14.00’te Düzce Pırpır Gençlik ve Spor- Bolu Kıbrıscıkspor arasında oynanacak. Bu maçın peşine saat 16.30’da A grubunda Ankara Başkent Edaşspor- Sakarya Akyazı Akınspor karşı karşıya gelecek.

3 gün sürecek birinci kademe heyecanı, 15 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te yine Fener sahasında oynanacak final maçıyla sona erecek. Finali kazanan takım, Zonguldak birincisi unvanıyla ikinci kademeye yükselip ilk 20 takım arasına girecek.

Öte yandan, iki yıllık uzun pandemi arasının ardından oynanacak Türkiye Şampiyonası müsabakalarına futbolseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Özellikle üç büyükler Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere bir çok Süper Lig temsilcisinin scout ekipleri ve futbol adamlarının gözü bu maçların üzerinde olacak. 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü de gençlerin mücadelesini izleyip geleceğe yönelik yetenekli futbolcu peşinde olacak.

A GRUBU

Ankara Başkent Edaşspor

Bartın Gençlerbirliğispor

Sakarya Akyazı Akınspor

İLK MAÇ

Saat 16.30 Fener sahası: Ankara Başkent Edaşspor- Sakarya Akyazı Akınspor

Bartın Gençlerbirliğispor (BAY)

B GRUBU

Ankara Gölbaşı Belediyespor

Düzce Pırpır Gençlik ve Spor

Bolu Kıbrıscıkspor

İLK MAÇ:

Saat 14.00 Fener sahası: Düzce Pırpır Gençlik ve Spor- Bolu Kıbrıscıkspor

Ankara Gölbaşı Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi