Zonguldak Kömürspor’da kaleci Sinan Ören’in cezalı olması üzerine ilk 11 fırsatı yakalayan Egemen Yaylı, Bucaspor 1928 maçına odaklandı. Genç kaleci, ilk kez ilk 11’de oynayacağı lig maçında kalesini gole kapalı tutmak istiyor.

2018-2019 sezonunda Kuşadasıspor’dan transfer edilen, geldiği günden bu yana Sinan Ören’in arkasında sıranın kendisine gelmesini bekleyen Egemen, bu sezon ilk kez ilk 11’da oynayacak. Sinan Ören’in, Amed Sportif’le oynanan son lig maçında dizinden sakatlanması aynı zamanda gördüğü sarı kartla 4 sarı kart ceza sınırını ihlal etmesi üzerine kaleye geçme fırsatı yakalayan kırmızı-lacivertli eldiven, bu fırsatı çok iyi değerlendirmek istiyor.

Geçen sezon 5 maçta 450 dakika şans bulan, bu sezon Vanspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası’nda 90 dakika oynayan ayrıca Amed Sportif maçında Sinan’ın 80’inci dakikada sakatlanması üzerine son 10 dakikada kaleye geçen Egemen, lig yarışında ilk defa ilk 11’de görev alıp 90 dakikalık performans ortaya koyacak.

Ağabeyi aynı zamanda takım kaptanı Sinan Ören'in tam desteğini alan Egemen, kendisine güvenen kimseyi mahcup etmek istemiyor. Dolayısıyla Cumartesi gün ki karşılaşmaya tam konsantrasyonla hazırlanan Zonguldak Kömürsporlu kaleci kalesinde gole izin vermeyecek.

Öte taraftan, sakatlığı ve cezası nedeniyle Bucaspor maçında ilk kez takımdan ayrı kalacak Sinan Ören, puan açısından önemli ve bir o kadar da zorlu maçta kaleyi koruyacak genç meslektaşı için, “Egemen uzun zamandır bizimle. Artık tecrübe sahibi. Bucaspor maçında şans bulacak.  Hocamız yönetiminde aslanlar gibi çalışıyorlar. İzmir’de gözümüz kesinlikle arkada kalmayacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi