Süper Amatör Ligde şampiyonluk hedefleyen Gelikspor, 6 ve 7’nci haftaları maç yapmadan BAY geçeceği için devreye erken girdi. Klasman B grubu lideri, maç boşluğuyla geçecek iki haftalık periyotta rakiplerinin devreyi tamamlamasını bekleyecek.

Bu sezon Yılmaz Yavuz’un antrenörlüğünde yeniden yapılanmaya giden Gelikspor, gençlerin ağırlıkta olduğu kadroyla şampiyonluk yarışı veriyor.

3 maçı 4’er golle kazandılar

Grubunun favori takımı, geride kalan 5 haftayı yenilgisiz tamamladı. Sezona 1-0’lık Çaycumaspor galibiyetiyle başlayan Yavuz ve öğrencileri, ardından Perşembe Belediyespor’u 4-0, Çatalağzı Demirspor’u 4-1, Çaydeğirmeni Belediyespor’u 4-3, İstasyon Gemicilerspor’u 3-0 mağlup etti. 5 maçın 3’ünü 4’er gol atarak kazanan mavi-beyazlı takım, diğer iki maçın birinde 3, diğerinde 1 gol kaydetti. Gelikspor, toplamda rakip kalede 16 gol üretirken, kalesinde 4 gol gördü.

5 maçlık periyotta iyi bir istatistik ortaya koyan Gelikspor, 5’te 5’lik galibiyet serisiyle 15 puanla grubun ilk sırasında yer alıyor. Yılmaz Yavuz’un takımı, 7’şer puanla iki ve üçüncü sırada yer alan Çaycumaspor ile Çatalağzı Demirspor’a 8 puan fark atmış durumda.

Lider için ilk yarı bitti

Ligi açık ara farkla lider götüren Gelikspor, 6’ncı haftada ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak ve puanını otomatikman 18’e çıkaracak. Gelikspor’un BAY geçeceği haftada Çaycumaspor-İstasyon Gemicilerspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor-Perşembe Belediyespor maçları oynanacak. Bu maçların neticesine göre Gelikspor, şuan 8 olan puan farkını daha yukarıya çıkarabilir.

Bu haftayı maç sessizliğiyle geçirecek Gelikspor, 7’nci aynı zamanda ilk yarının son haftasında da 7 takımlı fikstür gereği BAY geçecek. Dolayısıyla mavi-beyazlı dün oynadığı İstasyon Gemicilerspor maçıyla ilk yarıyı tamamlamış oldu. Lider, ikinci yarı perdesini Çaycumaspor deplasmanında açacak.

Bölgesel Amatör Ligi çok istiyorlar

Yılmaz Yavuz’un teknik sorumluluğu altında bu sezon bambaşka bir takım profili ortaya koyan Gelikspor’un en büyük hedefi yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yükselmek. Geçmiş sezonlarda çok yaklaştığı lig şansını baraj maçında kaybeden mavi-beyazlı ekip, bu sezon aynı hataya düşmek istemiyor.

Bu doğrultuda her maça final gözüyle bakan ve rakiplerini fazlasıyla ciddiye alan Gelik temsilcisi, Bölgesel Amatör Lig yolunda ilk aşama olan klasman grubunu yenilgisiz geçip ardından mücadele edeceği play-off grubunda şampiyonluğa ulaşarak direkt Bölgesel Amatör Lige yükselmek istiyor.

Öte yandan, uzun aradan sonra yarışmacı antrenör olarak yeşil sahalara geri dönen Yılmaz Yavuz, kısa sürede farkını gösterdi. Gençlerin ağırlıkta olduğu kadroya ağabey rolü üstlenen 3-4 deneyim katarak iyi bir kadro oluşturan Yavuz, 5’inci haftaya kadar hatasız geldi.

Deneyimli teknik adam, ligde çok başarılı bir gidişatları olduğunu, rehavete kapılmadan sezon sonuna kadar aynı istikrarda devam edip camianın Bölgesel Amatör Lig hayalini gerçeğe dönüştüreceklerini ifade etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi