*** Diyarbekirspor’daki tarihi şampiyonluğun ardından memleketine dönen Şenol Demir, burada spor medyasıyla bir araya geldi. Şampiyon teknik adam, kariyerine dair sorulan soru üzerine, “Diyarbekirspor’la bir görüşmem olacak. Devam etme durumumuz yüksek ihtimal” şeklinde ifadelerde bulundu.

Meslek kariyerine iki sezondur Diyarbekirspor’da devam eden Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir, şampiyonlukla biten sezonun ardından Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde spor medyasıyla bir araya geldi.

30 hafta süren lig serüveni sonunda gelen şampiyonluğu değerlendiren Demir, hemen her hafta ve maçın birbirinden ayrı bir hikayesinin olduğunu, 90+4 ve 90+5’te 1-0’lık skorlarla kazandıkları Kızılcabölükspor ve Nevşehirspor maçları ile 10 kişi iki farklı geriye düşüp son dakikalarda 3-3’e getirdikleri Yeşilyurt Belediyespor maçını kırılma anı olarak gördüğünü belirtti.

Maç başına 2,2 puan ortalamasıyla ligi 68 puanla şampiyon tamamladıklarını, deplasmanda 15 maç hiç yenilmediklerini ve sadece 4 gol yediklerini, genel averajda 18 golle en az gol yiyen takım olduklarını anımsatan şampiyon teknik adam, şampiyonlukla birlikte ortaya konulan bu istatistiklerin de çok önemli olduğuna işaret etti.

UFAK NÜANSLAR BİZE ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Şampiyonluğa kolay ulaşmadıklarını, en kritik maçlarda kazandıkları puanların kalan diğer maçları önemi hale getirdiğini ifade eden Zonguldaklı teknik adam, “Yeşilyurt Belediyespor maçı haftasında yarış kızışmıştı. İki farklı yenikken üstelik 10 kişi oynadığımız maçı son 5 dakikada 3-3’e getirmiştik.  Maç sonrası kendime, “Şenol, bu 1 puan seni şampiyon yapacak” dedim. Nitekim öyle oldu. 1 puan farkla şampiyon olduk” dedi.

GAFFAR BABAYA SÖZ VERMİŞTİM

Şenol Demir, şampiyonluğun ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Sakarya’daki mezarına yapılan ziyarete ilişkin olarak, “Gaffar Okkan, Türkiye ve Diyarbakır için önemli bir isim. Diyarbakır’da futbol oynarken kendisiyle diyaloğum çok iyiydi. Bizim için adeta bir babaydı. O dönem Diyarbakırspor’un Süper Lige yükselmesini göremedi. Şampiyonluk sonrası takım halinde kupayı mezarı başına götürmüştük. Sakaryaspor’la oynadığımız Türkiye Kupası maçı öncesi yine mezarını ziyaret edip söz verdim. Dedim ki; “Baba inşallah bir daha ki sefere kupayı alır yanına gelirim.” En büyük isteğim, arzum buydu. Allah bunu bana nasip etti.  Hem futbolcu, hem teknik direktör olarak Gaffar babanın mezarına şampiyonluk kupasıyla gittim. Bu kimseye nasip olmayacak bir başarıdır. Keza Zonguldakspor’da da uzun yıllar kaptanlık yaptıktan sonra teknik direktör olarak 2015-2016 sezonu 3. Lig şampiyonluğu yaşadım. Bunlar unutulmaz şampiyonluklar. Bu yönden inanılmaz bir gurur yaşıyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

ZONGULDAK ÇOCUKLARININ SEZONU OLDU

Zonguldaklı teknik adam, sözlerinde Zonguldaklı teknik direktörlerin bu sezon sergilediği başarıya da değindi.

2020-2021 sezonunun Zonguldaklı teknik adamların sezonu olduğunu kaydeden Demir, “Benim Diyarbekirspor’daki şampiyonluğum, Zafer Turan’ın 2. Ligde Eyüpspor’da yaşadığı şampiyonluk, Barış Şeref’in Zonguldak Kömürspor’u 2. Lige tutması büyük başarıdır. Zonguldak çocuklarının neler yapabileceğini çok iyi gösterdiğimizi düşünüyorum. Kendi evlatlarımıza güvenmeliyiz. 3. Ligden 2. Lige çıkmak, 2. Ligde kalmak ya da 1. Lige yükselmek kolay işler değil. Biz bunları başardık.” dedi.

YENİ SEZONDA HANGİ TAKIMDA GÖREV ALACAK?

Şampiyon unvanla bitirdiği sezonun ardından tatil dönemine giren Şenol Demir’le ilgili en çok merak edilen konu, önümüzdeki sezon kariyerine hangi takımla devam edeceği.

Şampiyon, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Her hocanın kendine göre bir hedefi var. Diyarbakır’da güzel bir ekip çalışmasıyla iyi bir iş ortaya çıkardık. Diyarbakır’ın, Diyarbekirspor’un uzun yıllar hasret olduğu şampiyonluğu getirdik. Diyarbekirspor’la yeni sezon için bir görüşmem olacak. Devam etme durumumuz yüksek ihtimal” şeklinde cevap verdi.

ZONGULDAKSPOR’UN 2. LİGDE KALMASI DA BAŞARIDIR

Şenol Demir, 2015-2016 sezonunda 3. Ligde şampiyon yapıp 2. Lige çıkardığı Zonguldakspor’a da değindi.

Kısıtlı imkanlara sahip Zonguldakspor’un zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Demir, “2. Lig, zor bir lig. Yüksek bütçeli takımlara karşı mücadele ediyorsunuz. Hele sizin ekonomik gücünüz yoksa işiniz çok zor. Kulüpler arasındaki ekonomik güç dengesinde uçurum farkı var. Bu dengeli kurmak zorundasınız. Zonguldakspor için kolay bir lig olmadı. Aslına bakarsanız haftalar öncesinden ligde kalınabilirdi. Maalesef iş son haftaya kaldı. Bu yüzden takımın ligdeki durumu kritik bir hal aldı. Barış hoca ve futbolcular son hafta gereğini yerine getirdi, takım ligde kaldı. Tüm takımı tebrik ediyorum. Bu ligde kalmak da en az şampiyonluk kadar değerlidir” ifadelerinde bulundu.

Şenol hoca, 15 Mayıs (bugün) 5’inci yıl dönümü olan Çanakkale şampiyonluğunun hatırlatılması üzerine duygusal yoğunluk yaşadı.

Hiç kimsenin beklemediği şampiyonluğu Zonguldak’a armağan ettiklerini aktaran başarılı teknik adam, “Zaman çabuk geçiyor. 5 yıl uzunca bir süre. O gün tüm Zonguldak oradaydı. Binlerce taraftarımız arkamızdaydı. Çok güzel mutluluk yaşadık. Gerçekten duygulandım. Kimsenin beklemediği şampiyonluğu Zonguldak’a armağan ettik. Şampiyonluk sonrası Zonguldak’a dönüş, Madenci Anıtı’ndaki karşılama ve kutlamalar olağanüstüydü. İnşallah bu şehir o günleri bir daha yaşar” diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi