Lacivert-Kırmızılılar, zorlu deplasman sınavından 1 puanı adeta taştan çıkardı. 36 ve 54’te kalesinde gördüğü gollerle 2-0 geriye düşen Zonguldak Kömürspor, yerinde oyuncu değişiklikleriyle son 25 dakikalık bölümde muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 67’de Görkem Güven farkı 1’i indirdi, 72’de golcü Serhat eşitliği sağladı. Karşılaşma 2-2 biterken, 85'te direkten dönen top Zonguldak Kömürspor'u 3 puandan etti. Buna rağmen teknik ekibinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kadar tüm herkes 3 puan almışçasına sevindi.

SARIYER: 2 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:2

STAT: Yusuf Ziya Öniş

HAKEMLER: Adnan Deniz Kayatepe, Mert Baykal, Enes Biroğlu

SARIYER: Ali, Şaban, Özgür, Şahin, Ozan (Dk. 83 Bahri Can), Doğukan, Mahmut, İlter, Yaser, Kubilay (Dk. 69 Alim), Bertul

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan, Cenk, Hakan, Ramazan, Emre Can, Muammer, Serhat, Muhammet (Dk. 57 Görkem), Metin (Dk. 68 İsmail), Onurcan (Dk. 86 Oğuzhan), Mehmet Gürkan

GOLLER: Dk. 36 Mahmut, Dk. 54 Yaser (Sarıyer), Dk. 67 Görkem, Dk. 72 Serhat (Zonguldak Kömürspor)

SARI KARTLAR: Dk. 30 Şahin, Dk. 75 Yaser, Dk. 90 Özgür (Sarıyer), Dk. 81 Serhat, Dk. 90 Cenk (Zonguldak Kömürspor)

ZONGULDAK Kömürspor, 5’inci deplasmanda maçına güçlü rakibi Sarıyer’le 2-2 berabere kaldı. Zonguldak ekibinin 2-0 yenik durumdan skoru son 25 dakikalık bölümde 2-2’ye taşıması, 1 puanı değerli hale getirdi. 

Kömürspor, bu sezon ikinci kez sahne aldığı İstanbul’da Sinan Ören, Cenk Doğan, Mehmet Gürkan Öztürk, Muammer Sarıkaya, Serhat Baştan, Hakan Çevik, Muhammet Sait Özvardar, Metin Yüksel, Onurcan Güler, Ramazan Işık ve Emre Can Coşkun’dan oluşan ilk 11’iyle boy gösterdi.

Zonguldak ekibinin yedeklerini, Onur Muhammet Parlar, Oğuzhan Yıldırım, İsmail Güven, Atakan Ekiz, Yiğit Gökoğlan, Berkan Akdeniz ve Görkem Güven oluşturdu.

Son haftalarda yenilgi yüzü görmeyen ideal kadrosuyla Sarıyer karşısında puan arayan Zonguldak Kömürspor, zorlu deplasman mücadelesinde taraftarının da desteğini arkasına aldı. İstanbul’da yaşayan Zonguldaklılar’ın yanı sıra Ultras Elmas ve Genç Zonguldaklılar taraftar grupları, Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda tribünleri deyim yerindeyse lacivert-kırmızılı renklere boyadı.

Coşkulu taraftar grubuyla birlikte Sarıyer karşısında bir kez daha gücünü ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, galibiyet hedefine ulaşamasa da aldığı beraberlik skoruyla önemli bir sonuç elde etti. Beraberliğin 2-0 yenik durumdayken gelmesi, 1 puanın değerini taraftarın gözüne adeta 3’e katladı.

45 VE 54'TEKİ ŞOK GOLLER MORALLERİ ALT ÜST ETTİ 

Zonguldak Kömürspor, deplasman sınavında 36’ncı dakikada kalesinde golü gördü. Ev sahibi takımdan Mahmut Bilir Sinan’a rağmen ağlara gönderdiği topla skoru 1-0’a taşıdı. Kömürspor, kalesindeki bu gole karşılık vermek istese de istediği golü bulamayınca devre ev sahibi takımın lehine sonuçlandı.

İkinci yarıya beraberlik ümidiyle çıkan Serkan Afacan ve öğrencileri, 54’üncü dakikada kalesinde ikinci şok golü gördü. Sarıyer’in önemli ismi Yaser, bu dakikada attığı golle skoru 2-0’a getirdi. 2 farklı geri düşen Zonguldak Kömürspor’da moral seviyesi düşerken, tribünler “Bu maç buradan dönmez” düşüncesiyle puan umudunu kesti fakat yine de takıma desteğini esirgemedi.

Serkan hocanın yerinde oyuncu değişikliği ve taraftarın coşkulu desteği beraberliği getirdi

TAM DA UMUTLARIN TÜKENDİĞİ AN...

Umutların tükendiği son yarım saatlik bölümde Zonguldak Kömürspor muhteşem geri dönüş sergiledi. Teknik direktör Serkan Afacan, 54’te kaledeki ikinci golden 3 dakika sonra Muhammet-Görkem değişikliğine gitti. Bu değişiklik saha içinde kendini gösterdi. Kanatta farklılık ortayan koyan Görkem, 67’nci dakikada golünü atarak farkı 1’e indirdi. Golle birlikte cesaret ve özgüven kazanan takımda bir değişikliğe daha giden Afacan, 68’de Metin-İsmail değişikliğiyle hem orta alanda, hem de hücumdaki etkinliği artırdı. Görkem gibi taze kan olarak sahaya giren İsmail de oyuna katkı sağlayınca Kömürspor’un üstünlüğü ortaya çıktı. Takımın rakip kalede yarattığı pozisyonlar tribünlerdeki coşkuyu da artırınca son bölüm oldukça heyecanlı anlara sahne oldu.

Yerinde hamlelerle oyunu forse eden Zonguldak Kömürspor, aradığı ikinci golü 72'nci dakikada buldu. Golcü Serhat, Görkem'in asistinde “Bu hafta da boş geçmeyeceğim” dercesine rakip kaleci Ali’yi de avlayarak golünü attı, skorda dengeyi sağladı. (2-2).

2-2’nin sağlanması üzerine Zonguldak Kömürspor, galibiyeti getirecek 3’üncü gol için yüklendi. 85'inci dakikada bir topu direkten dönen Kömürspor galibiyetten oldu. Karşılaşma 2-2 sona erdi. Oyuna sonradan girerek 1 gol, 1 asistle oynayan Görkem Güven maçın kahramanlarından oldu.

2-0 mağlup durumdan 2-2’yi bularak zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran Zonguldak Kömürspor, muhteşem geri dönüşüyle haftaya damgasını vurdu. 1 puana galibiyet almışçasına sevinen Serkan Afacan ve öğrencileri, mutluluklarını kendilerine desteklemeye gelen lacivert-kırmızılı taraftarla paylaştı. Görevini tam anlamıyla yerine getiren 12. adam, tribüne çağırdığı futbolcularla karşılıklı dakikalarca sevinç gösterisinde bulundu.

DEPLASMANDA 4 MAÇTIR YENİLMİYOR

5’inci deplasman maçında 8’inci puanını alan Zonguldak Kömürspor, 10’uncu hafta itibariyle genel puantaj tablosunda puanını 18’e çıkardı. Son 3 deplasman maçında yenilgi görmeyen Kömürspor, böylelikle seriyi 4 maça çıkarmış oldu. Afacan’ın takımı, 1-1’lik Kırklareli beraberliğiyle başlayan deplasman maçları çıkışını, 2-0’lık Sancaktepe ve 4-1’lik Hekimoğlu Trabzon galibiyetleriyle sürdürmüştü. 3 maçlık yenilmezlik serisine, 2-2’lık Sarıyer beraberliğini de ilave eden Kömürspor’un adı, deplasman fatihine çıktı.

10 maçlık performansıyla Beyaz grubun gözde takımları arasına giren Zonguldak Kömürspor, 11’inci haftada 3 Kasım Pazar günü sahasında şampiyon adayı Samsunspor’u konuk edecek.

DİĞER SONUÇLAR

Başkent Akademi-Manisa FK: 0-1

1922 Konyaspor-İnegölspor: 1-2

Gümüşhane-Kırklareli: 2-1

Hekimoğlu Trabzon-Yeni Çorumspor: 2-1

Pendikspor-Amedspor: 3-1

17.00 Şanlıurfaspor-Hacettepe

19.00 Samsunspor-Sancaktepe FK

19.00 Tarsus İdmanyurdu-Afyonspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi