Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa oynayacak takım oluşturan Ereğli Belediyespor, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Eflatun-Beyazlı kulüp, 3. Lig temsilcisi Başkent Gözgözler Akademi FK’da forma giyen 26 yaşındaki stoper Furkan Kopuz’la prensip anlaşmasına vardı. Galatasaray geçmişi bulunan Kopuz, birkaç gün içinde imza için Ereğli’ye gelecek.

Bölgesel Amatör Ligde 8’inci sezonunu geçirecek olan Ereğli Belediyespor, teknik direktör İsmail Aksu yönetiminde özlem duyduğu şampiyonluğa 2022-2023 sezonunda ulaşmak istiyor. Kadro yapılanmasını bu doğrultuda sürdüren Eflatun-Beyazlı yönetim, transfer döneminin ilk günlerinde anlaşmaya varılan stoper Rıdvan Coşkun’un, babasının rahatsızlığı nedeniyle affını isteyip takımdan ayrılması üzerine oluşan boşluğu Furkan Kopuz’la doldurdu.

26 yaşında, Rize doğumlu futbolcunun Galatasaray geçmişi var. Çaykur Rizespor’un altyapısında bir süre oynadıktan sonra Galatasaray’a geçiş yapan Kopuz, U16 Milli takım formasıyla UEFA Gençlik Ligi’nde 5 maçta forma giyerken, Kazakistan ve Ermenistan filelerini 1’er kez salladı.

Cimbom’daki serüvenin ardından İstanbul dışına açılan Furkan, 2015-2022 yılları arasında Ofspor, Ağrı 1970 Spor, Tokat Erbaaspor, Kartalspor, 177 Alemdağspor, Bergama Belediyespor, Tepecik Belediyespor ve Başkent Gözgözler Akademi FK deneyimleri yaşadı. Savunma oyuncusu, söz konusu bu takımlarla TFF 3. Ligde 68 maçta 4 bin 490 dakika süre aldı.

Öte yandan, Ereğli Belediyespor’a transferiyle birlikte profesyonellikten amatöre dönüş yapacak olan Furkan Kopuz, teknik direktör İsmail Aksu’nun Galatasaray’dan öğrencisi. Kopuz’un Eflatun-Beyazlı takıma transferinde etkili olan Aksu, söz konusu transferle birlikte savunmayı sağlama aldı.

Bilindiği üzere, Ereğli Belediyespor kısa bir süre önce stoper mevkii için Bölgesel Amatör ligde 6 şampiyonluğu bulunan Hurşit Velioğlu’nu kadroya dahil etmişti. Hurşit ile Furkan ikilisiyle savunma tandemini kuran Ereğli Belediyespor, bu yönüyle sağlam bir defans hattı oluşturdu.

Özellikli bir oyuncu

Bu arada 2014 yılında Çaykur Rizespor A2 takımından Galatasaray’a transfer olan Furkan Kopuz hakkında hazırlanan Akademi Futbol Takımı Oyuncu Değerlendirmesi Raporu, sol ayaklı oyuncunun birçok özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.

"Alan ve adam markajını iyi yapabilen, fizik kondisyonu yönünden yeterli, oyun bilgisi ve sezileri kuvvetli, defansif özellikleri dışında ofansif oyunu da benimseyen arkadaşları ile iyi iletişim kurabilen, yüksek toplarda çok başarılı, duran topları etkili kullanabilen ve golle sonlandırabilen, çalışmayı seven, saygılı, dürüst ve karakterli bir sporcu" ifadeleri, Ereğli Belediyespor’un nokta denilebilecek bir transfere imza attığının bir göstergesi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi