Zonguldak’ta, liseler arasında düzenlenen futsal müsabakasında 3 Aralık Dünya Engelliler gününe dikkat çekildi. Seremoni sonrası gözleri kapatılan futsal oyuncuları, iki dakika boyunca bu şekilde oynamaya çalıştı.

3 Aralık Dünya Engelliler gününe denk gelen Borsa İstanbul Anadolu Lisesi ile Erdemir Anadolu Lisesi arasındaki müsabakada farkındalık oluşturuldu. Engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, her zaman hatırlamak ve destek olmak amacıyla ortak karar alan Beden Eğitimi Öğretmenleri Erhan Şeref, İbrahim Tazeoğlu ve Serkan Akgün iki dakika süren etkinlikle 7’den 77 tüm herkese “Sevgi Her Engeli Aşar” mesajı verdi.

Site Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma için salonda hazır bulunan iki takım oyuncuları seremoni için protokol önüne çıktı. Protokol ve tribünü selamlayan oyuncuların gözleri özel olarak hazırlanan bantlarla kapatıldı. Hakemin başlama düdüğüyle birlikte iki dakika boyunca gözleri kapalı futbol oynamaya çalışan oyuncular bu yönleriyle farkındalık oluşturdu.

Engelli bireylerin hayatın her alanında yaşadığı zorluklara dikkat çekilen etkinlik sonunda müsabakaya normal şekilde devam eden oyuncular, maçın ardından tribünlerden takdir gördü.

Gözleri kapalı oynadıkları maçla birlikte engelli bireyleri daha iyi anladıklarını ifade eden iki takım oyuncuları, “Engelli bireyleri sadece 3 Aralık’ta değil, yılın her günü hatırlamalıyız. İki dakika boyunca gözümüz kapalı futbol oynamaya çalıştık. Bedensel, görme ya da işitme engelli hiç farketmez. Engeli ne olursa olsun tüm herkesi şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Unutulmamalıdır ki, herkes bir engelli adayıdır. Hayatımızı ona göre yaşamalı ve yönlendirmeliyiz. Nerede, ne şekilde olursa olsun engelli bireylerimize destek olup sahip çıkmalıyız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi