2. Lig kulüplerinin futbola geri dönüşleri 18 Temmuz’da gerçekleşecek. Beyaz ve Kırmızı grup ekipleri 125’inci günün ardından müsabakaya çıkacak. Bu boşluk neredeyse iki futbol sezonu arasındaki boşluğa tekabül ediyor.

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen futbol ligleri uzun bir ara boşluğunun ardından yeniden başlayacak. Ligleri oynatarak tamamlamayı planlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), virüsün durumuna göre 12 Haziran’da Süper Lig, 19 Haziran’da 1. Lig, 18 Temmuz’da da 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligi başlatacak.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, belirlenen lig takvimi üzerine tam 125 günün ardından müsabaka oynayacak. En son 15 Mart’ta deplasmanda Samsunspor’la karşılaşan Lacivert-Kırmızılı takım, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin tatil edilmesi üzerine diğer kulüpler gibi futbolla ilişini kopardı.

Evlerinde izole olan teknik ekip ve futbolcular, normalleşme sürecine geçilmesi üzerine yavaş yavaş futbola geri dönüş hazırlığına başladı. Tatil edildiği günden bu yana sadece bireysel antrenman yapmakla yetinen futbolcular, Haziran’ın ikinci haftası Zonguldak’ta toplanarak saha çalışmalarına başlayacak. Takımın resmi maç anlamında sahaya dönüşü ise 125’inci günün sonunda gerçekleşecek.

1922 Konyaspor’la iç sahada oynanacak 29’uncu hafta maçıyla birlikte Kömürspor, 4 aylık boşluğun ardından meşin yuvarlak peşinde koşacak. Neredeyse iki sezon arasındaki tatil boşluğuna denk gelen koronavirüs arasında fizik-kondisyon yönünden bir hayli gerileyen futbolcular, en az 3 haftalık hazırlık sürecinin ardından kalan 6 haftalık periyodu tamamlayacak.

Uzun futbol arasına 1922 Konyaspor maçıyla son verecek Zonguldak Kömürspor, ardından sırasıyla Gümüşhanespor (D), Pendikspor (E), Başkent Akademispor (D), Tarsus İdmanyurdu (E) ve Afyonspor’la (D) karşı karşıya gelecek.

Kömürspor, lig tatil edildiğinde 36 puanla 10’uncu sırada yer alıyordu.

Bu arada takımda sözleşmeleri 31 Mayıs'ta sona erecek 19 futbolcu, yayınlanacak yeni talimatlar üzerine takımıyla birlikte kalan haftaları tamamlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu konuyla ilgili olarak tüm kulüp ve futbolcuları ilgilendiren açıklamada bulundu. 

"Sözleşmelerle ilgili anlaşmazlıklar olursa FIFA ile aynı yolu izleyeceğiz" diyen Özdemir, "Burada önemli olan futbolcu ile kulüp arasındaki anlaşma. Biz diyoruz ki sözleşme esastır. Ama bu sözleşmede bir anlaşmazlık olursa, bu anlaşmazlığın çözümü ile ilgili bir müracaat olursa TFF, aynı FIFA gibi oturacak, her kulübün, oyuncunun durumuna bakacak. Bu şekilde hukuki karar almaya çalışacak. Kulüp bu olaylarda nasıl tavır sergilemiş, mali durumu nedir, ligdeki durumu nedir? Futbolcunun bu güne kadar ki tavrı nedir, sözleşmelerine ne kadar riayet etmiştir, etmemiştir? Durumu değerlendirdikten sonra Hukuk Kurullarımız bu dosyaları inceleyecek, bir karar verecek. Esas olan futbolcu ile kulübün aralarında yaptığı anlaşmalardır. Normal zamanlarda bu kararları vermek çok kolay, bugün korona günlerinde çok zor. Kulüplerin durumu ortada. Stat gelirleri kalmadı, sponsor gelirleri düştü. Bütün bunların ışığında kurullarımız kararları verecek" şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi