Zonguldak futbolunun yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan eski Süper Lig futbolcusu Savaş Esen, antrenörlüğe soyundu... Deneyimli futbolcu, Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde faaliyet gösterecek Filyos Futbol Okulu’nda yeni futbolcular kazandırma adına misyon üstlendi.

Filyos Futbol Okulunu kurdu

Uzun futbol kariyerinde Süper Lig başta olmak üzere önemli futbol kulüplerinde forma giyen Zonguldaklı futbolcu Savaş Esen, yeşil sahalarda bundan böyle antrenör olarak görev yapacak. Esen, meslek kariyerine ilk olarak Filyos Futbol Okulu’yla başlayacak.

Büyük bir deneyime sahip

Futbol kariyerinin sonuna gelen 38 yaşındaki futbolcu, 25 yıldır içinde olduğu futboldan kopmayacak. Yılların deneyimi, yıllarca birbirinden farklı teknik direktörlerden edindiği bilgi, birikimi yeni futbolcuların keşfi ve yetişmesi için kullanacak. 

Filyos Belediye Başkanı Ünal'a teşekkür

Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde kurulan Filyos Futbol Okulu’nun sorumluluğunu üstlenen Savaş Esen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın destekleriyle beldede yeni futbolcuların yetişmesinde öncü rol oynayacak. Futbol üst noktalarından biri olan Filyos, geçmiş dönemde Zonguldak ve Türk futboluna önemli futbolcular kazandıran belde olarak biliniyor.

Müracaatlar başladı

Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak olan Filyos Futbol Okulu öğrencilerini bekliyor. 7 ila 14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik temel futbol eğitiminin uygulanacağı futbol okuluna müracaat etmek isteyenler 0 532 396 30 67 nolu telefondan Savaş Esen’e ulaşabilecek.

Savaş Esen, antrenörlüğe geçiş sürecini ŞAFAK Spor’a anlatırken, “Uzun zamandır kafamda böyle bir proje zaten vardı. Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde Filyos’ta futbol okulu projesini başlattık. Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Çok tecrübeli hocalarla çalıştım. Edindiğim tecrübeleri bundan böyle minik kardeşlerimize aktaracağım. Amacımız, Zonguldak ve Türk futboluna yeni futbolcular kazandırmak. Bu doğrultuda bizim her zaman yanımızda olan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’a ve Çaycuma Gençlerbirliği Kulübü'ne teşekkür ederim” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi