Sezon başından bu yana süre gelen para krizi had safhaya çıktı. Yönetim, alacakları ödemekte zorluk çekiyor. “Alacaklar ödenmezse şehre dönmeyiz” açıklaması gerçeğe dönüştü. Dışarıdan transfer edilen hiçbir futbolcu şehre dönmedi, Manisa maçı sıkıntıya girdi.

ZONGULDAK Kömürspor’daki para krizi maalesef çözülmüş değil. Yönetimin “Belli bir miktar verelim, gerisini yakın zamanda öderiz” önerisini kabul etmeyen futbolcular, alacakların tamamının yatırılmasını istedikleri gibi maalesef şehre dönüş yapmadı.

Antalya kampı devam ettiği sırada futbolcuların ortak açıklama yapmasıyla patlak veren maddi kriz, aradan geçen bir haftalık süreye rağmen tam manasıyla çözülemedi. Sezon başından bu yana içeride kalan alacaklara vurgu yapılan açıklamada, “Kamp sonuna kadar ödeme yapılmazsa şehre dönmeyiz” şeklinde ifadelerde bulunan futbolcular, sona eren iki günlük izinin ardından dedikleri gibi şehre dönmedi.

Dün Zonguldak’a gelerek ikinci yarının ilk haftasında lider Manisa FK maçı için çalışma programı hazırlayan teknik direktör Serkan Afacan’ın belirlediği idman takvimine göre 16.00’da Kemal Köksal Stadı’nda yapılması beklenilen haftanın ilk idmanı, futbolcuların gelmemesi üzerine iptal edildi. Manisa maçı öncesi yaşananlar, lacivert-kırmızılı camia ve taraftar arasında büyük bir endişe oluşturdu.

Bu arada Zonguldak Kömürspor yönetimi para krizini çözmek için dört bir koldan kaynak arayışı içine girdi. Hafta sonu kendi arasında olağanüstü toplanarak belli bir miktar para kaynağı oluşturan yönetim, haftanın ilk mesai günüyle birlikte milletvekilleri, Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Selim Alan başta olmak üzere şehrin önde gelen isimleri ve işadamlarından maddi destek sağlanmasını bekliyor.

Kısa vadede çözülmesi beklenen para sorunu halledilmezse 11 Ocak Cumartesi günü oynanacak Manisa FK maçı büyük sıkıntıya girecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi