Zonguldak Kömürspor’da yeni teknik direktör Cafer Aydın’ın transfer listesi hazır. Hocanın listesinde yer alan futbolcular, transfer bütçesinin belirlenmesinin ardından bir bir Zonguldak’a gelip Sportif AŞ ile masaya oturacak.

Yeni sezon hazırlıklarına 22 Temmuz Perşembe günü start verecek Zonguldak Kömürspor’da transfer hareketlilik kazandı. Teknik direktör Cafer Aydın’ın hazırladığı transfer dosyası, 11 Temmuz Cumartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında açılacak. Listede yer alan futbolcularla 12 Temmuz Pazar gününden itibaren görüşmeler başlayacak. Ön görüşme neticesinde prensip anlaşmasına varılan futbolcular hafta arası Zonguldak’a çağırılıp transfer resmiyete dökülecek.

Teknik direktör Cafer Aydın, transfere yönelik merak edilenleri ŞAFAK Spor’a anlattı. “Nasıl bir takım kurmayı düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Aydın, “Transfer edeceğimiz futbolcular hazır. Listemizde 2. Ligden de 3. Ligden de futbolcu var. Geçen sezon 2. Lig Kırmızı grupta görev yapmıştım. Dolayısıyla gruptaki tüm futbolcularla ilgili bilgi sahibiyim. 3. Ligden genç ağırlıklı bir transfer yolu izleyeceğiz. Burada futbolcudan ziyade asıl önemli olan bütçe. Transfer için bütçenin belirlenmesini bekliyoruz. Yüksek maliyetli futbolculardan kaçınacağız. Bütçeye uygun futbolcuları kadromuza katmayı düşünüyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Henüz resmi bir anlaşma olmadığından dolayı futbolcu ismi vermekten kaçınan Cafer hoca, anlaşma sağlanması halinde isimleri spor kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.

Zonguldak Kömürspor’a yakışır bir kadro oluşturmayı amaçladığını dile getiren kırmızı-lacivertli hoca, “Pandemi dolayısıyla geçen sezon kendi grubumuz dışında çok fazla maç izleyemedik. Grubumuzdaki futbolcuların durumlarıyla ilgili her şeyi biliyorum. 2. Lig ağırlıklı bir transfer politikamız olacak. Alacağımız oyuncular kendi mevkilerinin formda oyuncuları. Mevcut kadromuz çok geniş değil. Dolayısıyla eksik mevkilere göre yüzde 70/80 oranında yeni bir takım oluşturacağız. 21 Temmuz’ta kulüp tesislerinde toplanmaya yönelik planlamamız var. Dolayısıyla bu tarihe kadar transferi büyük oranla bitireceğiz. Kamp döneminde gidecekler, gelecekler muhakkak olacaktır. İyi bir takım oluşturma gayreti içinde olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi