Beyaz grupta Covid-19 nedeniyle bir maç daha ertelendi. Aynı nedenden ötürü grupta 6, 7 ve 8’inci haftalarda toplam 4 maç ertelenmişti.

Koronavirüs salgını profesyonel futbol liglerini sekteye uğratmaya devam ediyor. İkinci dalgayla birlikte kendini yeşil sahalarda iyiden iyiye göstermeye başlayan koronavirüs salgını, Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta şuana kadar 5 maçın ertelenmesine neden oldu. Grupta son olarak Ankara Demirspor-Kocaelispor maçı, ev sahibi ekipte görülen covid-19 vakaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 11 Kasım Çarşamba günü oynanacak 9’uncu hafta maç programından çıkarılan maçın hangi tarihte oynanacağı ilerleyen günlerde açıklanacak.

Ankara Demirspor’un ertelenen ikinci maçı

Grupta 13 puanla 6’ncı sırada yer alan Ankara Demirspor, ikinci kez koronavirüs engeline takıldı. Birçok futbolcu, teknik ekip ve personeli pozitif vakaya yakalandığı için bu haftaki maçı ertelenen Başkent ekibi, 6’ncı hafta maçını rakip Sarıyer’de görülen vakalar nedeniyle oynayamamıştı.

Grupta aynı sebepten ötürü 7’nci haftada Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor ve Sancaktepe FK-Sarıyer, 8’inci haftada Gümüşhanespor-Kahramanmaraşspor maçları da ertelenmişti.

Her geçen hafta artan vakalar nedeniyle ertelenen maçlar, ligin gidişatını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Futbol camiası, önümüzdeki günlerde vakaların daha da artmasından yana büyük endişe duyuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi