Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir’in girişimleri neticesinde bir ayağı Zonguldak’ta oynanacak U18 Gençler Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakaları için geri sayıma geçildi. 12 Mayıs Perşembe günü başlayıp 15 Mayıs Pazar günü sona erecek müsabakalar sentetik zeminli Fener sahasında oynanacak. Gruplar ve fikstür, 11 Mayıs Çarşamba (yarın) Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında saat 13.00’te yapılacak teknik toplantıyla belli olacak.

5 İLDEN 6 TAKIM GELECEK

Futbol branşında uzun zaman sonra ev sahipliği yapılacak Türkiye Şampiyonası’na Ankara, Sakarya, Düzce, Bolu ve Bartın’dan takımlar katılacak. Kendi illerinde düzenlenen lig müsabakalarında birincilik derecesi elde eden Ankara Başkent Edaşspor, Ankara Gölbaşı Belediyespor, Sakarya Akyazı Akınspor, Düzce Pırpır Gençlik ve Spor, Bolu Kıbrıscıkspor ve Bartın Gençlerbirliğispor 3 gün boyunca ikinci kademeye yükselme mücadelesi verecek.

3’erli iki gruba ayrılacak takımlar tek devreli lig ve puan usulüne göre karşı karşıya gelecek. Maçlar sonunda her iki grubun birincisi, 15 Mayıs Pazar günü final mücadelesi verecek. Finali kazanan takım, ikinci eleme turuna yükselecek. Nihai sonucun alınacağından dolayı finalde, normal süre berabere biterse 15’er dakikalık iki devre halinde uzatma süresine geçilecek. Uzatmada da beraberlik bozulmazsa, penaltı atışları sonucu grup birincisi belirlenecek.

KOZLU BELEDİYESPOR, KASTAMONU’DA TUR PEŞİNDE KOŞACAK

Bu arada U18 Futbol Ligi’nde Zonguldak şampiyonu olan Kozlu Belediyespor, Kastamonu’da birinci kademe mücadelesi verecek. Yeşil-Beyazlı takımın rakipleri, Samsun Çarşambaspor, Tokat Erbaa Gençlikspor, Sinop Tersanespor, Çankırı 1074 Çankırıspor ve Karabük 5000 Evlerspor olarak kesinleşti. Kozlu Belediyespor'un maç fikstürü, yarın yapılacak teknik toplantıda belli olacak.

BAŞARI DİLEĞİNDE BULUNDULAR

Öte taraftan Türkiye Şampiyonası’nın Zonguldak’a alınmasında rolü büyük olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir, şampiyona müsabakaları için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getiren Başkan Demir, “Bilindiği üzere pandemi nedeniyle Türkiye Şampiyonaları’na ara verilmişti. Bu sezon şampiyona heyecanı kaldığı yerden başlıyor. U18 yaş grubunda 20 ayrı grup merkezinde oynanacak birinci kademe müsabakalarının bir ayağına Zonguldak olarak talip olduk. Talebimiz kabul gördü. 12-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’dan 2, Sakarya, Düzce, Bolu ve Bartın temsilcileri ağırlayacağız. Tüm futbolseverleri maçlara bekliyoruz. Güzel maçları olacağını umuyorum. ASKF ve Futbol İl Temsilciliği olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık konuk takımların gelmesini ve şampiyonanın başlamasını bekliyoruz. Tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Kemal Demir, ayrıca Zonguldak’ı dışarıda temsil edecek Kozlu Belediyespor’a başarı diledi. Yeşil-Beyazlı ekibin aynı tarihlerde Kaskamonu’da tur mücadelesi vereceğini anımsatan Demir, “Zonguldak’ımızı il dışında temsil eden her takım bizim takımımızdır. Kozlu Belediyespor’a, teknik ekibe ve futbolculara canı gönülden başarılar diliyorum. Zonguldak’ı başarıyla temsil edeceklerdir. Turu geçeceklerine inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok” diye konuştu.

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ise, U18 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, “5 farklı ilden 6 takımı şehrimizde ağırlayacağız. 3 gün boyunca güzel maçlar izleyeceğimizi umuyorum. Tüm futbolseverlerimizi Fener sahasındaki maçlara bekliyoruz.” dedi.

Konuk takımlara başarı dileğinde bulunan Malkoç, ayrıca şehrimizi Kastamonu’da temsil edecek Kozlu Belediyespor’u da unutmadı. Yeşil-Beyazlı ekibe gönülden başarı dileğinde bulunan Futbol İl Temsilcisi, “Şehrimizi Kastamonu’da temsil edecek Kozlu Belediyespor’dan beklentimiz tur atlamaları. Teknik kadroya ve futbolculara başarılar diliyorum. Güzel haberler bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

ZONGULDAK GRUBU

Ankara Başkent Edaşspor, Ankara Gölbaşı Belediyespor, Sakarya Akyazı Akınspor, Düzce Pırpır Gençlik ve Spor, Bolu Kıbrıscıkspor, Bartın Gençlerbirliğispor

KASTAMONU GRUBU

Kozlu Belediyespor, Samsun Çarşambaspor, Tokat Erbaa Gençlikspor, Sinop Tersanespor, Çankırı 1074 Çankırıspor, Karabük 5000 Evlerspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi