Koranavirüs salgınını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın #evdekal çağrısı üzerine Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tüm illerdeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları’na deklarasyon gönderdi. “Önce hayat, önce yaşam” başlığı altındaki deklarasyonda sağlığın insan hayatı için önemine dikkat çekilirken, #evdekal çağrısına uyulması uyarısında bulunuldu.

TASKK Başkanı Ali Düşmez tarafından yayınlanan ve 81 ildeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na gönderilen deklarasyonda, spor kulüplerinin evde kalma konusunda tekrar uyarılması ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

KURALLARA UYALIM

Yaşam için önce sağlığın geldiğini, futbol için herhangi yeni bir düşünceyi oluşturmanın doğru olmadığını dile getiren Düşmez, “Koronavirüs ile ilgili zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara, yönlendirmelere uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim. Zira; ülkemizi ve dünyamızı çok ciddi tehdit altına alan koronavirüs, ülkelerin bu illetten nasıl kurtulacağını düşünmekten başka bir anlayış oluşturmadığını haber ajanslarından aldığımız bilgiler ile öğreniyoruz. Ülkemizde de çok ciddi kararlar alınarak sokağa çıkma yasağı dahi düşünülürken her gün artan vakalar karşısında ölen vatandaş sayımızın da arttığını duymak bizleri son derece üzüntüye sevk etmektedir. Siz amatör spor kulübü yöneticilerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın bilinçli olarak insana önem veren anlayışa sahip olduğunu yakinen biliyoruz. Dünyanın en önemli süper liglerinin ertelendiği ve tartışıldığı bir dönemde herhangi bir düşünceyi oluşturmanın doğru olmadığını sizlerde takdir edersiniz. Önemli olan önce hayat, önce yaşamdır. 81 ilde ASKF’lerimize üye tüm amatör spor kulüplerimizin bu konularda tekrar uyarılmaları önem arzetmekte olup, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım, kuralları uyalım.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi