Alaplı GFB üyeleri, ölümünün 5’inci yılında tribün lideri Sefa Kalya’yı andı. Sarı-Lacivertliler, ayrıca Sefa Kalya Yardımlaşma Haftası münasebetiyle ilçede ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda yardımında bulundu.

Fenerbahçe’nin tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler’in (GFB) liderlerinden Sefa Kalya, vefatının 5’inci yıl dönümünde dualarla anılıyor. 2016 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tribün liderinin ardından 6-13 Ocak tarihlerini “Sefa Kalya Yardımlaşma Haftası” ilan eden Genç Fenerbahçeliler, 5 yıldır geleneksel hale getirdikleri haftada ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.

Yardımlaşma haftası kapsamda bu yıl da Sefa Kalya’nın hayrına Türkiye çapında birlik olan Genç Fenerbahçeliler temsilcilikleri ve alt grupları, kendi imkanları doğrultusunda düzenledikleri yardım organizasyonlarıyla illerindeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunmaya devam etti.

6 Ocak’tan bu yana hemen her ilde düzenlenen yardım organizasyonlarına Alaplı Genç Fenerbahçeliler de katıldı. Grup lideri Atakan Kaplancan yönetiminde organize olan grup üyeleri, kendi imkanlarının yanı sıra hatırı sayılı işadamları ve esnafların yardımlarıyla hazırladıkları 50 adet gıda kolisini, ilçede önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Büyük takdir gören yardım organizasyonuyla 50 ihtiyaç sahibi aileye el uzatan sarı-lacivertli gençler, bu davranışlarıyla ilçede büyük takdir gördü. Grup lideri Kaplancan, pandeminin ilk 5-6 aylık döneminde başlattıkları yardım kampanyasını, Sefa Kalya Yardımlaşma Haftası’yla devam ettirdiklerini belirtti.

Sarı-Lacivertli grup lideri, Türkiye’nin 81 ilinde faal olan Genç Fenerbahçeliler’in sosyal anlamda duyarlı olduklarının altını çizerken, “Öncelikle Sefa Kalya’yı rahmetle anıyoruz. O, Genç Fenerbahçeliler’in tribün lideriydi. 5 yıl önce kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisini grubum adına bir kez daha rahmetle anıyorum. Ölümünün ardından olarak 6-13 Ocak tarihini “Sefa Kalya Yardımlaşma Haftası” olarak ilan edildi. Her yıl bu tarihlerde hem Sefa reisimizi anıyoruz, hem de onun hayrına ihtiyaç sahibi ailelere destekte bulunuyoruz. Genç Fenerbahçeliler olarak bunu artık gelenek haline getirdik. Bu gelenek ömür boyu sürecek. Fenerbahçeli olmak bunu gerektirir. Vefa’nın adı İstanbul’da sadece bir semt değil.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi